Vesti
Hronika

Ubistvo u Gnjilanu: Četiri osobe privedene, još jedna u bekstvu

Za četiri lica je određen pritvor u trajanju od 48 sati pošto se sumnjiče da su umešana u sinoćnju pucnjavu u Gnjilanu kada je jedna osoba poginula, a druga povređena.
Ubistvo u Gnjilanu: Četiri osobe privedene, još jedna u bekstvu
Ilustracija (Foto Kosova Press)

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu je odredilo pritvor za V.H, B.K, A.S. i E.N. Sumnja se i da je jedna osoba umešana, ali je ona u bekstvu. Pucnjava se dogodila sinoć u naselju Arberia.

„Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, Odeljenje za teška krivična dela, pritvorilo je četiri lica u trajanju od 48 časova. Za osumnjičene V.H, B.K, A.S. i E.N se sumnja da su učestvovali u sinoćnjem incidentu (08.11.2021. godine) vatrenim oružjem u Gnjilanu, u kojem je od zadobijenih rana preminuo sada pokojni E.R. Takođe, u ovom događaju je povređen osumnjičeni V.H, koji se nalazi na lečenju u Univerzitetsko kliničkom centru Kosova (UKCK), pod nadzorom i obezbeđenjem policijskih jedinica. Takođe, sumnja se da je u ovaj slučaj umešano još jedno lice koje je trenutno u bekstvu“, navodi se u saopštenju Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu.

Ranjeni V.H. je stabilno i van životne opasnosti.

„On je van životne opasnosti, opšte stanje je dobro. Postoji rana u predelu butine. Ali nema opasnosti, nije polomljena kost“, rekao je direktor Odeljenja ortopedije Univerzitetskog kliničkog centra Kosova (UKCK) Gani Jašanica.

Telo stradalog E.R. je poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Prištini.Ostale vesti

Protesti širom Srbije
Dragan Milovanović Crni, momak iz Šapca koji je uspeo da nadjača SNS batinaše, i zaustavi bager kojim su krenuli u masu demonstranata tokom jučerašnje blokade, još uvek je u pritvoru. Građani Šapca večeras se ponovo okupljaju ispred policijske stanice, kako bi zatražili njegovo hitno oslobađanje.
  • 28.11.2021
Razbijeno staklo na radnji Blagoja Radića iz Orahovca
U noći između subote i nedelje polomljeno je staklo na vratima prodavnice vlasnika Blagoja Radića u Orahovcu.
  • 28.11.2021
Još uvek se traga za počiniocem ubistava u blizini Dečana
Policija i pravosudni organi i dalje tragaju za maskiranom osobom koja je kalašnjikovim ubila dva srednjoškolca i vozača autobusa kod sela Glođane u blizini Dečana. Vlada u Prištini nudi 20.000 evra za informaciju o izvršiocu ubistva. 
  • 28.11.2021
Preminuo Milutin Mrkonjić
Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić preminuo je u 79. godini, potvrdio je predsednik socijalista Ivica Dačić.
  • 28.11.2021
KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane

Dvadesetosmogodišnji Srbin D.B. uhapšen je jutros na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, nakon što mu je policija u torbama pronašla više od 11 kilograma marihuane.

  • 27.11.2021
Pucano na autobus kod Dečana, stradale tri osobe

Maskirani napadač ubio je automatskim oružjem tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane u blizini Dečana. Policija je pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a motiv je nepoznat.

  • 27.11.2021