Vesti
Hronika

Ubistvo u Donjoj Gušterici, uhapšen osumnjičeni

Težak incident dogodio se u selu Gušterica kod Gračanice, gde je policajac pucao i ubio svoga brata. Klankosova.tv javlja da su obojica srpske nacionalnosti.
 • 07.05.2022
 • 17:47 h
 • Hronika
 • izvor: JUGpress, Kosovo online
 • komentara:
 • pregleda: 3377
Ubistvo u Donjoj Gušterici, uhapšen osumnjičeni
Donja Gušterica (Foto Kim)

Slučaj je potvrdila i portparol policije za region Prištine Flora Ahmeti.

„Danas oko 15:00 časova dobili smo informaciju o pucnjavi u selu Donja Gušterica kod Gračanice. “Odmah po dobijanju ove informacije na licu mesta izašle su sve potrebne policijske jedinice koje su zatekle lice bez znakova života”.

“Smrt nastradalog (muškog pola) je konstatovala lekarska ekipa na licu mesta. Osumnjičeni (policajac) je uhapšen, dok su trenutno policijski istražitelji u saradnji sa PIK-om, pokrenuli istragu radi rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi sa slučajem”, rekla je Ahmeti.

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković potvrdio je za Kosovo onlajn da je danas uhapšen policajac M.Š. zbog sumnje da je ubio brata.

Kako je kazao komandir Trajković žrtva je D.Š. starosti oko 70 godina, inače brat osumnjičenog M.Š.

Motiv ubistva je, najverovatnije, nerešen imovinski problem. Osumnjičeni je odmah uhapšen i u sproveden u pritvor.

Trajković je dodao da je u toku policijski uviđaj.

 Ostale vesti

Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
 • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

 • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
 • 18.05.2022
Pretnja bombom u Rektoratu Univerziteta u Prištini

U popodnevnim časovima Rektorat prištinskog Univerziteta "Hasan Priština" dobio je pretnju bombom, a potom su službenici ove institucije pozvali policiju.

 • 17.05.2022
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
 • 17.05.2022
Ministarstvo prosvete: Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu
Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola utvrđeno je da su dojave bile lažne.
 • 16.05.2022