Vesti
Hronika

Ubistvo trudnice ispred KBC u Prištini, zvaničnici osudili ovaj zločin

Tridesetpetogodišnja trudnica ubijena je sinoć u Prištini ispred ginekološke klinike Univerzitetskog kliničkog centra. Vest je potvrdio i kosovski premijer Aljbin Kurti.
 • 01.12.2022
 • 08:32 h
 • Hronika
 • izvor: Gazeta Express, Radio Kontak Plus,Kim
 • komentara:
 • pregleda: 326
Ubistvo trudnice ispred KBC u Prištini, zvaničnici osudili ovaj zločin
Ubistvo ispred KBC u Prištini (Foto Gazeta Express)

„Oko 18.00 časova dobili smo informaciju o beživotnom telu u dvorištu UKCK-a u Prištini. Policija je odmah izašla na lice mesta, kao i lekarska ekipa koja je konstatovala smrt nastradale žene, stare oko 35 godina. Na osnovu prvih informacija, sumnje sugerišu da je reč o ubistvu", rekla je portparolka kosovske policije za region Prištine Fljora Ahmeti za Gazetu Express.

"Univerzitetski klinički centar Kosova potvrđuje da je oko 18 časova u dvorištu UKCK-a došlo do smrtnog slučaja. Policijski organi su odmah izašli na lice mesta, a prve sumnje iz policije su da se radi o ubistvu. Policija je u koordinaciji sa državnim tužiocem pokrenula uviđaj i nastavlja sa preduzimanjem svih istražnih radnji, u cilju potpunog rasvetljavanja incidenta. Ostale detalje daće nadležni organi koji sprovode uviđaje" - stoji u saopštenju UKCK-a.

Detalji o slučaju su za sada nezvanični, a mediji izveštavaju da je žrtva ubijena iz vatrenog oružja i to sa više hitaca.

Slučaj je izazvao niz reakcija kosovskih zvaničnika, među kojima i kosovskog premijera Aljbina Kurtija, koji je potvrdio da je preminula i žrtvina nerođena beba, navodeći da je ubistvo izvršio njen suprug.

"Okrutno ubistvo. Ubijena je još jedna žena. I to od strane njenog muža. U dvorištu bolnice gde bi ljudi trebalo da se leče. U dvorištu Ginekološke klinike gde se porađaju žene. Ugašen je život koji je donosio drugi život. Žena je bila trudna, oko 35 godina, ni na pola života. A dete koje je htela da rodi nije ni započelo život. Okrutni ubica. I čovek koji je pucao na ženu koju je trebalo da zaštiti...“, napisao je Kurti na svom Fejsbuk nalogu.

"Celo Kosovo tuguje za ženom koja nije uspela da postane majka, za izgubljenom ćerkom, za životom koji je nepravedno okončan. Večeras oplakujemo nerođeni život koji nikada nije udahnuo, život koji nikada nije zaživeo... Ovaj talas kriminala i femicida nad ženama moraju se okončati. Sudi nam se ne samo kao državi, već i kao društvu. Nema više opravdanja... Odgovor za silovatelje, zlostavljače i ubice je red i zakon i maksimalna kazna. Naš dug prema žrtvama nasilja, nerođenih i prekinutih života je jedan i jedini: PRAVDA!" - navela je kosovska predsednica Vjosa Osmani.

Podsetimo, slučaj femicida na Kosovu je zabeležen i prošle nedelje i to na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, kada je muškarac ubio svoju suprugu sekirom.Ostale vesti

KP: U selu Mogila sukob posle svađe oko kućnog ljubimca

U selu Mogila dogodio se sukob posle svađe dvojica mladića iz srpske i albanske zajedice oko kućnog ljubimca, rečeno je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress u Kosovskoj policiji u Gnjilanu.

 • 04.02.2023
Trajković: Priveden Albanac koji je sinoć pucao u Gračanici
Policija u Gračanici privela je osobu koja je sinoć iz automobila u pokretu pucala u Gračanici, potvrđeno je portalu Riznica iz policijske stanice u ovom mestu. Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić saopštila je da je sinoćna pucnjava ozbiljno uznemirila meštane.
 • 04.02.2023
Dvojica napadača na mladića u Mogili pušteni kući, jedan u pritvoru
Vasilije Arsić, advokat mladića B.Đ.koji je napadnut nožem u Mogili kod Vitine, rekao je da su prema podacima koje ima od porodice dvojica od trojice napadača puštena kući, a da je jedan zadržan u pritvoru.
 • 04.02.2023
Pucnjava u Gračanici iz automobila u pokretu

Više metaka ispaljeno je tokom noći u Gračanici iz automobila u pokretu, potvrđeno je RTS-u u policiji, koja istražuje slučaj. Nema materijalnih ni drugih posledica.

 • 04.02.2023
Otac ranjenog mladića potvrdio da su privedeni napadači
Kosovska policija privela je svu trojicu Albanaca koja su učestvovala u napadu na B. Đ. iz Mogile. Mladić je zadobio dve ubodne rane u predelu grudi i nalazi se van životne opasnosti, saznaje RTV Puls.
 • 03.02.2023
Raspisana poternica za Srbinom zbog navodnog ratnog zločina
Sektor Kosovske policije za istraživanje ratnih zločina raspisao je poternicu za muškarcem srpske nacionalnosti F.S. (1963) koji se sumnjiči za "ratni zločin protiv civilnog stanovništva", saopšteno je iz Kosovske policije.
 • 03.02.2023