Vesti
Hronika

Ubistvo Olivera Ivanovića obeležilo 2018. godinu

Odlazeću 2018. godinu je obeležilo ubistvo jednog od najuticajnijeg srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića, kaže potpredsednica SDP-a Ksenija Božović. Ona kaže da je cela godina bila u znaku neizvesnosti.
Ubistvo Olivera Ivanovića obeležilo 2018. godinu
Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

„Iz razgovora sa građanima smo videli da je 2018. godina za nas bila jako teška. Na samom početku se desilo ubistvo Olivera Ivanovića, i celu godinu smo proveli u jednoj napetoj atmosferi, u jednoj neizvesnosti, sa velikim pritiscima i strahovima“, kazala je Božovićeva.

Ona podseća da se uskoro navršava godinu dana od ubistva Olivera Ivanovića, a da ljudi i dalje slušaju samo politčke govore i politička prepucavanja Prištine i Beograda.

Božovićeva se osvrnula na jučerašnju izjavu predsednika Kosova Hašima Tačija, da se "ubice Olivera Ivaovića nalaze u Beogradu".

„Mi iz GI SDP apelujemo da Hašim Tači konkretizuje stvari, pošto već godinu dana priča da zna o kome je reč. Da izađe sa imenom ubice i nalogodavca, kako bi smo prekinuli tu agoniju. Sada će godinu dana od ubistva i mi godinu dana slušamo samo priče“.

Na pitanje da li očekuje da se u narednoj godini rasvetli ubistvo lidera GI SDP, Božovićeva odgovara:

„I dalje ćemo apelovati da se ubice pronađu, nećemo dozvoliti da ovo ubistvo ostane nerazjašnjeno. Stalno ćemo ih podsećati, i institucije, a i predstavnike u Beogradu i Prištini, međunarodne predstavnike, da apeluju da se ubice što pre pronađu. Ne očekujemo da će to ići brzo. Evo za godinu dana mi nemamo jedan jedini detalj vezano oko istrage“, kazala je Božovićeva.

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative SDP ubijen je 16. januara ujutru ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.Ostale vesti

Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022
Prijavljen slučaj silovanja maloletnice u Vitini

Kosovskoj policiji prijavljen je još jedan slučaj silovanja maloletnice, ovoga puta u Vitini.

  • 24.11.2022