Vesti
Hronika

Ubistva u Peći: Politička poruka ili obračun kriminalaca?

Ubistva kandidata za gradonačelnika Peći ispred Demokratske partije Kosova (DPK) Astrita Ademaja i bivšeg kandidata iste partije za prvog čoveka Dečana Bljeranda Kadrijaja, šalju jasnu poruku da se na Kosovu poteže oružje ukoliko nešto ne može da se reši mirnim i demokratskim putem, smatra glavni i odgovorni urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević. Politikolog Nedžmedin Spahiu navodi da iza sinoćnjeg dvostrukog ubistva ne stoji nikakva poruka.

Ubistva u Peći: Politička poruka ili obračun kriminalaca?
Peć (Foto Vikipedia)

Okolnosti ubistva dvojice funkcionera DPK redakciji Radio Goraždevca još uvek zvanično nisu saopštene ni iz policije, ni iz tužilaštva, naveo je Dimitrijević.

„U Peći se priča da su dva funkcionera DPK pucala jedan na drugog, iako to našoj redakciji iz policije i tužilaštva još nije potvrđeno. Ovaj događaj šalje jasnu poruku da se na Kosovu još uvek dešavaju takvi scenariji, ukoliko oko nečeg ne možete da se dogovorite ili to ne postižete demokratskim putem. Ovo je još jedna situacija gde se poteže oružje, a to nam jasno govori o situaciji i stanju demokratije sa Kosova“, kazao je on.

Politikolog Nedžmedin Spahiju je suzdržan i zbog malo informacija o ubistvu dvojice funkcionera DPK u Peći navodi da ne može da izađe sa relevantnim komentarom događaja.

„Ne zna se kako se i zašto ovo desilo. Zna se samo da su to dvoje kolega iz partije bili drugari i da se su se međusobno posvađali. Nemam komentar u vezi toga, ne znam ni šta je bio povod, ni zašto su se posvađali. To je jedan gnusni kriminalni čin, ali čin koji ne nosi sa sobom nikakvu poruku. To je samo pokazatelj da u našem društvu i dalje ima kriminalaca koji pucaju jedni na druge, kao što ih u svakom društvu ima“, rekao je on u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Podsetimo, dvojica zvaničnika DPK, čiji je osnivač Hašim Tači, stradala su sinoć u pucnjavi u Peći. Povod, prema nezvaničnim izvorima, za navodni međusobni obračun partijskih kolega su nesuglasice oko pozicija na izbornoj listi i lokalnih izbora koji su na Kosovu zakazani za 17. oktobar.

Tužilaštvo: Istraga o dvostrukom ubistvu u Peći ide u više pravaca

Portparol tužilaštva u Peći Škodran Nikći poručio je da su glavni i dežurni tužilac i danas na mestu gde se sinoć dogodilo dvostruko ubistvo kako bi se sprovela istraga i utvrdio motiv ovog tragičnog događaja, prenosi Indeks onlajn.

Nikći je rekao da su do sada preduzete sve potrebne istražne radnje i naglasio da je zaplenjeno vatreno oružje, kao i da su tela dvojice poginulih poslata na obdukciju.

„Moramo biti uzdržani po ovom pitanju i po pitanju davanja informacija, jer možemo ugroziti istragu koja je u toku i koja ide u više pravaca“, rekao je Nikći.

Svedoci prisutni tokom dvostrukog ubistva dvojice funkcionera Demokratske partije Kosova u Peći Astrita Ademaja i Bljeranda Kardijaja nezvanično su potvrdili za Kohu da su oni učestvovali u međusobnom obračunu.Ostale vesti

Upokojio se iguman manastira Duboki Potok, otac Romilo
Iguman manastira Duboki Potok, arhimandrit Romilo preminuo je danas, objavila je Eparhija raško prizrenska.
  • 19.09.2021
Todosijevićeva odbrana podnela zahtev za zaštitu zakonitosti
Odbrana Ivana Todosijevića podnela je Vrhovnom sudu Kosova zahtev za zaštitu zakonitosti, a protiv odluke kojom je on osuđen na dve godine zatvora zbog izjava koje je dao u vezi sa događajima u Račku.
  • 18.09.2021
Zbog nepoštovanja anti-kovid mera izrečeno 1.438 kazni
U poslednja 24 sata Policija Kosova je u saradnji sa nadležnim opštinskim inspektorima izrekla 1.438 kazni građanima koji nisu poštovali mere u sprečavanju širenja koronavirusa.
  • 18.09.2021
Koha: Uhapšen lekar koji je otvorio lažnu istoriju bolesti Božidaru Dejanoviću
Lekaru Univerzitetsko kliničkog centra Kosova u Prištini (UKCK) Bakimu Ademiju određena je mera 48-časovnog zadržavanja zbog otvaranja lažne istorije aktuelnom gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću, otkriva prištinska Koha.
  • 17.09.2021
Preminuo Minja Subota

Preminuo je čuveni televizijski voditelj Milan Minja Subota.

  • 17.09.2021
Preminuo Dušan Duda Ivković

Velikan jugoslovenske, srpske i evropske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je danas u 78. godini.

  • 16.09.2021