Vesti
Hronika

Ubistva u Peći: Politička poruka ili obračun kriminalaca?

Ubistva kandidata za gradonačelnika Peći ispred Demokratske partije Kosova (DPK) Astrita Ademaja i bivšeg kandidata iste partije za prvog čoveka Dečana Bljeranda Kadrijaja, šalju jasnu poruku da se na Kosovu poteže oružje ukoliko nešto ne može da se reši mirnim i demokratskim putem, smatra glavni i odgovorni urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević. Politikolog Nedžmedin Spahiu navodi da iza sinoćnjeg dvostrukog ubistva ne stoji nikakva poruka.

Ubistva u Peći: Politička poruka ili obračun kriminalaca?
Peć (Foto Vikipedia)

Okolnosti ubistva dvojice funkcionera DPK redakciji Radio Goraždevca još uvek zvanično nisu saopštene ni iz policije, ni iz tužilaštva, naveo je Dimitrijević.

„U Peći se priča da su dva funkcionera DPK pucala jedan na drugog, iako to našoj redakciji iz policije i tužilaštva još nije potvrđeno. Ovaj događaj šalje jasnu poruku da se na Kosovu još uvek dešavaju takvi scenariji, ukoliko oko nečeg ne možete da se dogovorite ili to ne postižete demokratskim putem. Ovo je još jedna situacija gde se poteže oružje, a to nam jasno govori o situaciji i stanju demokratije sa Kosova“, kazao je on.

Politikolog Nedžmedin Spahiju je suzdržan i zbog malo informacija o ubistvu dvojice funkcionera DPK u Peći navodi da ne može da izađe sa relevantnim komentarom događaja.

„Ne zna se kako se i zašto ovo desilo. Zna se samo da su to dvoje kolega iz partije bili drugari i da se su se međusobno posvađali. Nemam komentar u vezi toga, ne znam ni šta je bio povod, ni zašto su se posvađali. To je jedan gnusni kriminalni čin, ali čin koji ne nosi sa sobom nikakvu poruku. To je samo pokazatelj da u našem društvu i dalje ima kriminalaca koji pucaju jedni na druge, kao što ih u svakom društvu ima“, rekao je on u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Podsetimo, dvojica zvaničnika DPK, čiji je osnivač Hašim Tači, stradala su sinoć u pucnjavi u Peći. Povod, prema nezvaničnim izvorima, za navodni međusobni obračun partijskih kolega su nesuglasice oko pozicija na izbornoj listi i lokalnih izbora koji su na Kosovu zakazani za 17. oktobar.

Tužilaštvo: Istraga o dvostrukom ubistvu u Peći ide u više pravaca

Portparol tužilaštva u Peći Škodran Nikći poručio je da su glavni i dežurni tužilac i danas na mestu gde se sinoć dogodilo dvostruko ubistvo kako bi se sprovela istraga i utvrdio motiv ovog tragičnog događaja, prenosi Indeks onlajn.

Nikći je rekao da su do sada preduzete sve potrebne istražne radnje i naglasio da je zaplenjeno vatreno oružje, kao i da su tela dvojice poginulih poslata na obdukciju.

„Moramo biti uzdržani po ovom pitanju i po pitanju davanja informacija, jer možemo ugroziti istragu koja je u toku i koja ide u više pravaca“, rekao je Nikći.

Svedoci prisutni tokom dvostrukog ubistva dvojice funkcionera Demokratske partije Kosova u Peći Astrita Ademaja i Bljeranda Kardijaja nezvanično su potvrdili za Kohu da su oni učestvovali u međusobnom obračunu.Ostale vesti

Obeležena godišnjica ubistva dečaka na Bistrici
Pomenom u crkvi Rođenja presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu. 
  • 13.08.2022
Godišnjica zločina u Goraždevcu. Petković: Tuga i bol za ubijenom decom
Prošlo je devetnaest godina od terorističkog napada u Goraždevcu u kome je, iz automatskog oružja, ubijeno dvoje, a teško ranjeno četvoro srpske dece koja su se kupala na reci. "Deca su simbol mučeništva i stradalništva srpskog naroda na Кosovu i Metohiji", poručuje Petar Petković.
  • 13.08.2022
Na Cetinju ubijeno 11 osoba, među njima i dvoje dece, napadača ubio sugrađanin
Na Cetinju u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je usmrtio sugrađanin, kazala je dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja. Rekla je i da je od 11 stradalih lica - dvoje dece.
  • 12.08.2022
Skulanevo: Albanac prijavio decu zbog natpisa „CZV“. Meštanin novčano kažnjen

Nekoliko dečaka iz Skulaneva kredom je na improvizovanom igralištu ispisivalo „CZV“, odnosno skraćenicu za njihov omiljeni fudbalski klub Crvenu Zvezdu. Međutim, dok su to pisali, automobilom je, kako tvrde meštani, kroz selo prošao nepoznati Albanac koji je decu opsovao i produžio. Nešto kasnije se, kako objašnjavaju za RTV Kim, isti vratio u pratnji Kosovske policije kojoj je prijavio srpske mališane da su ispisivali „Z“ simbol ruske vojne akcije u Ukrajini.

  • 12.08.2022
Sutra se navršava 19 godina od zločina nad decom u Goraždevcu
Sutra se navršava 19 godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu kod Peći. Za taj zločin još uvek niko nije odgovarao.
  • 12.08.2022
Pucnjava ispred diskoteke u Gračanici
Kosovska policija izvestila je danas da je ovog četvrtka u 03.05 u Gračanici registrovala slučaj upotrebe oružja ili opasnog sredstva.
  • 12.08.2022