Vesti
Hronika

Ubijena osamnaestogodišnjakinja u Uroševcu

Kosovska policija uhapsila je jednu osobu, dok je u potrazi za drugom, zbog sumnje da su ubili osamnaestogodišnju devjočicu u Uroševcu.
Ubijena osamnaestogodišnjakinja u Uroševcu
Ilustracija (Foto freeimages.com)

U saopštenju za javnost se navodi da je kosovska policija pokrenula istragu o slučaju koji se desio u nedelju oko 15 sati.

Prema navodima iz saopštenja, dvojica osumnjičenih su bez znakova života doveli žensku osobu u bolnicu, u Urgentni centar u Uroševcu, a koji su potom otišli u nepoznatom pravcu.

Regionalni istražitelji su, nakon što su prikupili informacije na terenu, dostavili materijalne dokaze, putem sigurnosnih kamera i izjava, gde su pronašli mesto zločina, koje je počinjeno u stambenoj zgradi u ulici u Uroševcu, i identifikovali dvojicu osumnjičenih.

Nakon toga, policija je uspela da uhapsi osumnjičenog sa inicijalima A.S. (32), kome je nakon saslušanja u policiji, odlukom tužioca Osnovnog tužilaštva u Uroševcu, određen pritvor od 48 sati, dok  policija traži drugog osumnjičenog D.K. (29).

U međuvremenu, sumnja se da beživotno telo pripada osobi čiji su inicijali M.O. (18), koja je poslata u Institut za sudsku medicinu u Prištini, na obdukciju.

Slučaj se smatra teškim ubistvom i nastavlja se dalji istražni postupak.Ostale vesti

Upokojio se iguman manastira Duboki Potok, otac Romilo
Iguman manastira Duboki Potok, arhimandrit Romilo preminuo je danas, objavila je Eparhija raško prizrenska.
  • 19.09.2021
Todosijevićeva odbrana podnela zahtev za zaštitu zakonitosti
Odbrana Ivana Todosijevića podnela je Vrhovnom sudu Kosova zahtev za zaštitu zakonitosti, a protiv odluke kojom je on osuđen na dve godine zatvora zbog izjava koje je dao u vezi sa događajima u Račku.
  • 18.09.2021
Zbog nepoštovanja anti-kovid mera izrečeno 1.438 kazni
U poslednja 24 sata Policija Kosova je u saradnji sa nadležnim opštinskim inspektorima izrekla 1.438 kazni građanima koji nisu poštovali mere u sprečavanju širenja koronavirusa.
  • 18.09.2021
Koha: Uhapšen lekar koji je otvorio lažnu istoriju bolesti Božidaru Dejanoviću
Lekaru Univerzitetsko kliničkog centra Kosova u Prištini (UKCK) Bakimu Ademiju određena je mera 48-časovnog zadržavanja zbog otvaranja lažne istorije aktuelnom gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću, otkriva prištinska Koha.
  • 17.09.2021
Preminuo Minja Subota

Preminuo je čuveni televizijski voditelj Milan Minja Subota.

  • 17.09.2021
Preminuo Dušan Duda Ivković

Velikan jugoslovenske, srpske i evropske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je danas u 78. godini.

  • 16.09.2021