Vesti
Hronika

Ubijena osamnaestogodišnjakinja u Uroševcu

Kosovska policija uhapsila je jednu osobu, dok je u potrazi za drugom, zbog sumnje da su ubili osamnaestogodišnju devjočicu u Uroševcu.
Ubijena osamnaestogodišnjakinja u Uroševcu
Ilustracija (Foto freeimages.com)

U saopštenju za javnost se navodi da je kosovska policija pokrenula istragu o slučaju koji se desio u nedelju oko 15 sati.

Prema navodima iz saopštenja, dvojica osumnjičenih su bez znakova života doveli žensku osobu u bolnicu, u Urgentni centar u Uroševcu, a koji su potom otišli u nepoznatom pravcu.

Regionalni istražitelji su, nakon što su prikupili informacije na terenu, dostavili materijalne dokaze, putem sigurnosnih kamera i izjava, gde su pronašli mesto zločina, koje je počinjeno u stambenoj zgradi u ulici u Uroševcu, i identifikovali dvojicu osumnjičenih.

Nakon toga, policija je uspela da uhapsi osumnjičenog sa inicijalima A.S. (32), kome je nakon saslušanja u policiji, odlukom tužioca Osnovnog tužilaštva u Uroševcu, određen pritvor od 48 sati, dok  policija traži drugog osumnjičenog D.K. (29).

U međuvremenu, sumnja se da beživotno telo pripada osobi čiji su inicijali M.O. (18), koja je poslata u Institut za sudsku medicinu u Prištini, na obdukciju.

Slučaj se smatra teškim ubistvom i nastavlja se dalji istražni postupak.Ostale vesti

Ruska novinarka proterana sa Kosova
Kosovske vlasti uhapsile su tokom vikenda rusku novinarku Dariju Aslamovu i proterale je, pod optužbom da je špijunirala za Moskvu, uz zabranu ulaska na Kosovo u trajanju od pet godina.
  • 08.08.2022
Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

  • 08.08.2022
Tužilaštvo: Optužnica protiv tri osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv kosovskih državljana B.B, B.S, i DŽ.K. za krivična dela povezana sa „krijumčarenjem migrantima“.
  • 08.08.2022
Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022