Vesti
Hronika

Ubijen policajac u Prištini

Zbog ubistva kolege iz nehata u prištinskom naselju Zlatare je uhapšen jedan policajac, a zbog izazivanja opšte opasnosti uhapšeno je još pet njegovih kolega. Suspenzija je preporučena za još 9 policajaca koji su bili prisutni tokom nesrećnog događaja.
Ubijen policajac u Prištini
Ilustracija (Foto Pixabay)

Kosovski policijski inspektorat (PIK) je saopštio da je posle ponoći dobio informaciju da je u prištinskom naselju Zlatare došlo do incidenta i pucnjave u kojoj je povređeno jedno lice.

"Istražitelji PIK-a su se odmah odazvali pozivu i na lice mesta su izašle nadležne policijske jedinice i pritvorski tužilac. Povređeni policajac je upućen na lečenje, ali je preminuo od posledica povreda, uprkos naporima lekara. Na osnovu preliminarne istrage, sumnja se da se slučaj dogodio na privatnoj zabavi kojoj je prisustvovalo 15 policajaca, svi van dužnosti. Osumnjičenog policajca je PIK uhapsio zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo. Odlukom tužioca mu je određeno zadržavanje do 48 sati i udaljen je sa dužnosti. Zbog sumnje da su počinili krivična dela izazivanje opšte opasnosti i upotreba oružja ili opasne naprave, PIK je lišio slobode još 5 policijskih službenika koji su bili prisutni na zabavi. Rešenjem istog tužioca, određeno im je zadržavanje do 48 sati i suspenzija. PIK je Kosovskoj policiji preporučio meru suspenzije za još 9 policajaca koji su bili prisutni u ovom slučaju“, navodi se u saopštenju.

Telo žrtve je poslato na Institut za sudsku medicinu u Prištini. Istražitelji PIK-a u konsultaciji sa nadležnim tužiocem će nastaviti dalje istražne radnje u vezi sa ovim slučajem.Ostale vesti

Arsenijević postavio novu zastavu na ogradu: Samo protestujemo, bez nasilja

Lider GI "Srpski opstanak" Aleksandar Arsenijević izveo je mali performans prošetavši Zvečanom sa zastavom na kojoj piše "Samo protestujemo. Bez nasilja", a potom je okačio na metalnu ogradu koja je postavljena kao barikada ispred Opštine Zvečan.

  • 01.06.2023
Manje okupljenih u Zvečanu, večeras moleban za mir

U Zvečanu je situacija mirna, na ulicama oko opštine je i dalje prisutan manji broj građana. Snage Kfora obezbeđuju opštinsku zgradu i nekoliko raskrsnica u gradu.

  • 01.06.2023
Bivši ministar poljoprivrede Nenad Rikalo osuđen na tri godine zatvora
Osnovni sud u Prištini izrekao je presudu protiv bivšeg ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja (MBPZHR) Nenada Rikala, osuđujući ga na tri godine zatvora zbog optužbi za korupciju. Osuđen je i bivši sekretar ovog ministarstva Kaplan Haljimi na dve godine i šest meseci.
  • 01.06.2023
KP: Građani da ignorišu poziv na protest u Južnoj Mitrovici
Policija Kosova upoznata je da putem različitih društvenih mreža, ljudi i profila kruže objave kojima se pozivaju građani da učestvuju na navodnom masovnom protestu, danas u 12 časova u Južnoj Mitrovici i namerom da "marširaju ka severu zemlje", saopštila je kosovska policija.
  • 01.06.2023
Mirno u Zvečanu

Situacija u Zvečanu je mirna, trenutno nema mnogo okupljenih. Iza ograde sa bodljikavom žicom vidljiv je manji broj vojnika KFOR-a, javlja novinar Kim radija sa lica mesta. 

  • 01.06.2023
Jevtić: Oskrnavljen spomenik žrtvama fašizma
Predsednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić napisao je na Tviteru da je sinoć oskrnavljen spomenik na putu Štrpce - Brezovica.
  • 31.05.2023