Vesti
Hronika

Ubijen policajac u Prištini

Zbog ubistva kolege iz nehata u prištinskom naselju Zlatare je uhapšen jedan policajac, a zbog izazivanja opšte opasnosti uhapšeno je još pet njegovih kolega. Suspenzija je preporučena za još 9 policajaca koji su bili prisutni tokom nesrećnog događaja.
Ubijen policajac u Prištini
Ilustracija (Foto Pixabay)

Kosovski policijski inspektorat (PIK) je saopštio da je posle ponoći dobio informaciju da je u prištinskom naselju Zlatare došlo do incidenta i pucnjave u kojoj je povređeno jedno lice.

"Istražitelji PIK-a su se odmah odazvali pozivu i na lice mesta su izašle nadležne policijske jedinice i pritvorski tužilac. Povređeni policajac je upućen na lečenje, ali je preminuo od posledica povreda, uprkos naporima lekara. Na osnovu preliminarne istrage, sumnja se da se slučaj dogodio na privatnoj zabavi kojoj je prisustvovalo 15 policajaca, svi van dužnosti. Osumnjičenog policajca je PIK uhapsio zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo. Odlukom tužioca mu je određeno zadržavanje do 48 sati i udaljen je sa dužnosti. Zbog sumnje da su počinili krivična dela izazivanje opšte opasnosti i upotreba oružja ili opasne naprave, PIK je lišio slobode još 5 policijskih službenika koji su bili prisutni na zabavi. Rešenjem istog tužioca, određeno im je zadržavanje do 48 sati i suspenzija. PIK je Kosovskoj policiji preporučio meru suspenzije za još 9 policajaca koji su bili prisutni u ovom slučaju“, navodi se u saopštenju.

Telo žrtve je poslato na Institut za sudsku medicinu u Prištini. Istražitelji PIK-a u konsultaciji sa nadležnim tužiocem će nastaviti dalje istražne radnje u vezi sa ovim slučajem.Ostale vesti

Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022
Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022