Vesti
Hronika

Ubijen muškarac u Uroševcu

Jedna osoba preminula je u ranim jutarnjim satima u Uroševcu od posledica povreda zadobijenih vatrenim oružjem.
Ubijen muškarac u Uroševcu
Uroševac (Foto: Fejsbuk, Agim Aliu)

Policija je saopštila da se sumnja da je K. J. (30) iz vatrenog oružja pucao u G. H. (30), koji je od zadobijenih rana preminuo na licu mesta, potvrdili su lekari.

"Kako se osumnjičeni oglušio o naređenje policije da položi oružje i sa pištoljem u ruci, okrenuo prema policajcima, policajac na dužnosti da bi izbegao direktnu opasnost po sebe, svog kolegu i druge oko sebe, upotrebio je službeno vatreno oružje, pucajući u pravcu osumnjičenog. K.J je odmah upućen u Urgentni centar u Uroševcu, a zatim radi daljeg lečenja u Univerzitetski klinički centar Kosova – Priština i prema rečima lekara, njegovo zdravstveno stanje je stabilno i van životne opasnosti, a policija je preduzela mere vezano za njegovu bezbednost“, navodi se u saopštenju Kosovske policije

Slučaj je prijavljen pritvorskom tužiocu od strane Osnovnog tužilaštva u Uroševcu i Policijskom inspektoratu Kosova koji su izašli na lice mesta.

Kao materijalni dokazi oduzeta su dva pištolja i sedam metaka. Takođe, odlukom tužioca, telo žrtve poslato je u Institut za sudsku medicinu u Prištini na obdukciju, dok je osumnjičenom K.J. doneto rešenje o zadržavanju u trajanju od 48 sati.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022