Vesti
Hronika

Ubijen muškarac u Uroševcu

Jedna osoba preminula je u ranim jutarnjim satima u Uroševcu od posledica povreda zadobijenih vatrenim oružjem.
Ubijen muškarac u Uroševcu
Uroševac (Foto: Fejsbuk, Agim Aliu)

Policija je saopštila da se sumnja da je K. J. (30) iz vatrenog oružja pucao u G. H. (30), koji je od zadobijenih rana preminuo na licu mesta, potvrdili su lekari.

"Kako se osumnjičeni oglušio o naređenje policije da položi oružje i sa pištoljem u ruci, okrenuo prema policajcima, policajac na dužnosti da bi izbegao direktnu opasnost po sebe, svog kolegu i druge oko sebe, upotrebio je službeno vatreno oružje, pucajući u pravcu osumnjičenog. K.J je odmah upućen u Urgentni centar u Uroševcu, a zatim radi daljeg lečenja u Univerzitetski klinički centar Kosova – Priština i prema rečima lekara, njegovo zdravstveno stanje je stabilno i van životne opasnosti, a policija je preduzela mere vezano za njegovu bezbednost“, navodi se u saopštenju Kosovske policije

Slučaj je prijavljen pritvorskom tužiocu od strane Osnovnog tužilaštva u Uroševcu i Policijskom inspektoratu Kosova koji su izašli na lice mesta.

Kao materijalni dokazi oduzeta su dva pištolja i sedam metaka. Takođe, odlukom tužioca, telo žrtve poslato je u Institut za sudsku medicinu u Prištini na obdukciju, dok je osumnjičenom K.J. doneto rešenje o zadržavanju u trajanju od 48 sati.Ostale vesti

Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022
Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022