Vesti
Hronika

Ubijen Astrit Ademaj, kandidat za gradonačelnika Peći

Lokalni mediji na albanskom jeziku u Peći javili su da je u večerašnjoj pucnjavi u ovom gradu ubijen Astrit Ademaj, kandidat za gradonačelnika Peći iz Demokratske partije Kosova (PDK). Prema ovim navodima, Ademaj je ubijen zajedno sa bivšim kandidatom DPK za prvog čoveka Dečana Bljerandom Kadriajem.
Ubijen Astrit Ademaj, kandidat za gradonačelnika Peći
Astrit Ademaj (Foto RTV Fontana)

Iz Policije Kosova potvrdili su za Radio Goraždevac da se večeras oko 20:20 sati dogodila pucnjava kod Ekonomske škole u Peći i da su tom prilikom ranjene tri osobe, od kojih su dve preminule na putu do bolnice.
 
Portparol Regionalne direkcije policije za region Peći Fadilj Gaši, u izjavi za Radio Goraždevac večeras nije želeo da kaže da li se radi o kandidatu za gradonačelnika Peći ispred Demokratske partije Kosova Astritu Ademaju i Bljerandu Kastratiju, bivšem kandidatu ove partije za gradonačelnika Opštine Dečani.Ostale vesti

Preminula Srbijanka Turajlić

Profesorka Univerziteta u Beogradu u penziji Srbijanka Turajlić preminula je iznenada u 76. godini, javlja portal Nova.rs.

  • 25.09.2022
Preminuo profesor i politički analitičar Beljulj Bećaj
Univerzitetski profesor i politički analitičar Beljulj Bećaj preminuo je danas, saopštila je njegova porodica.
  • 25.09.2022
Određen jednomesečni pritvor sedmorici uhapšenih u akciji ’’Brezovica’’
Osnovni sud u Uroševcu odredio je jednomesečni pritvor za još sedmoricu uhapšenih u okviru akcije „Brezovica“.
  • 23.09.2022
Slavica Josifović: Mi ćemo opet ići
Da nas nisu uslikali možda ne bi ni prijavili, provokacija kao provokacija. Mi čemo opet ići, mi smo rodom odozdo, imali smo ovog puta i goste iz Beograda. Nakon toga smo bili u Prilužju kod predsednika opštine, rekla je za RTV Kim Slavica Josifović, jedna od putnica autobusa koji su danas u Peći zaustavila dva mladića albanske nacionalnosti radi postavljanja zastave Kosova na njegove brisače.
  • 22.09.2022
Glogovac: Hapšenje zbog krijumčarenja 16 migranata
Kosovska policija je juče u Glogovcu otkrila 16 migranata iz Sirije i Iraka prilikom kontrole saobraćaja.
  • 22.09.2022
Na današnji dan pre 23. godine u Prištini ubijen Momir Stokuća
Fotoreporter i saradnik Politike Momir Stokuća ubijen je na današnji dan 1999. godine u Prištini. Policija Privremene administrativne misije Ujedinjenih nacija na Кosovu (UNMIК) je u večernjim satima na poziv otišla u ulicu Đure Jakšića 15 u centru Prištine i u kući gde je živeo Stokuća zatekla njegovo beživotno telo.
  • 21.09.2022