’’Ubica Olivera Ivanovića se mora pronaći’’

Još uvek nema zvaničnih informacija o počioniocu i nalogodavcu ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, iako je od egzekucije prošlo 15 meseci. Iz njegove stranke poručuju "da se ubica Olivera Ivanovića mora pronaći".

Podeli ovaj članak sa:
  • Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

"Danas se navršava 15 meseci od ubistva najuticajnijeg srpskog lidera na Kosovu i Metohiji Olivera Ivanovića, a mi i dalje, što se tiče istrage, nemamo nijednu zvaničnu informaciju ili dokaz. Ponovo pitam, dokle se stiglo sa istragom i da li smo na putu da se ubica pronađe“, kazala je u telefonskoj izjavi za RTV Kim potpredsednica GI SDP Ksenija Božović.

Božovićeva dodaje da se poslednjih dana provlači kroz medije izjava specijalnog tužioca Kosova Sulja Hodže "da postoje neke osnovane sumnje za neka lica, ali da još uvek nema konkretnih dokaza kako bi moglo da se deluje".

Iz GI SDP ističu da su ohrabreni činjenicom da i dalje imaju veliku podršku naroda, te da će nastaviti sa postavljanjem pitanja – ko je naručio ubistvo i ko je ubio Olivera Ivanovića?

"To pitanje postavljamo svim relavantnim institucijama na Kosovu i u Srbiji, a takođe i predstavnicima međunarodne zajednice. Oni moraju da shvate da se ubica Olivera Ivanovaća mora pronaći. Hrabri nas to što svih ovih meseci imamo veliku podršku naroda, u Srbiji i na Kosovu. Svi ti ljudi zajedno sa nama pitaju: Ko je ubio Olivera Ivanovića?", navela je Božovićeva.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane