Vesti
Hronika

U toku saslušanje osumnjičenih za učešće u tuči

U Osnovnom sudu u Gračanici u toku je saslušanje sedmorice optuženih za učestvovanje u tuči u Lapljem Selu.
U toku saslušanje osumnjičenih za učešće u tuči
Osnovni sud u Gračanici (Foto Kim)

Saslušanje je počelo u 11:00 časova, a ispred Osnovnog Suda u Gračanici okupljeni su roditelji privedenih mladića.

Podsetimo, u tuči koja se dogodila ispred škole u Lapljem Selu učestvovalo je tridesetak mladića. Teže povrede su zadobili učenici Gimnazije Nikola Rašić i srednje Ekonomske Ilija Marković. Posle incidenta su privedena osmorica mladića, među kojima i jedan maloletnik.

Roditelji mladića koji su privedeni tvrde da je incident izazvao Nikola Rašić, te da je ceo slučaj dobio političku konotaciju.

S druge strane, predsednik PDS-a Nenad Rašić, čiji je sin Nikola teže povređen u tuči, kazao je na konferenciji za novinare da je njegov sin napadnut od strane veće grupe mladića, te da je kontaktirao Tužilaštvo i zatražio da se „kao mogući uzrok incidenta navedu i izjave određenih političara koje su prethodile događaju".Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021