Vesti
Hronika

U toku saslušanje osumnjičenih za učešće u tuči

U Osnovnom sudu u Gračanici u toku je saslušanje sedmorice optuženih za učestvovanje u tuči u Lapljem Selu.
U toku saslušanje osumnjičenih za učešće u tuči
Osnovni sud u Gračanici (Foto Kim)

Saslušanje je počelo u 11:00 časova, a ispred Osnovnog Suda u Gračanici okupljeni su roditelji privedenih mladića.

Podsetimo, u tuči koja se dogodila ispred škole u Lapljem Selu učestvovalo je tridesetak mladića. Teže povrede su zadobili učenici Gimnazije Nikola Rašić i srednje Ekonomske Ilija Marković. Posle incidenta su privedena osmorica mladića, među kojima i jedan maloletnik.

Roditelji mladića koji su privedeni tvrde da je incident izazvao Nikola Rašić, te da je ceo slučaj dobio političku konotaciju.

S druge strane, predsednik PDS-a Nenad Rašić, čiji je sin Nikola teže povređen u tuči, kazao je na konferenciji za novinare da je njegov sin napadnut od strane veće grupe mladića, te da je kontaktirao Tužilaštvo i zatražio da se „kao mogući uzrok incidenta navedu i izjave određenih političara koje su prethodile događaju".Ostale vesti

Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021