Vesti
Hronika

U toku akcija "Brezovica", pretres na sedam lokacija

U Štrpcu je u toku policijska akcija "Brezovica" koja se bavi istragom nelegalnog izdavanja građevinskih dozvola u Nacionalnom parku "Šara" na području Brezovice.
U toku akcija
Sa prethodne akcije (Foto Kallxo)

Kako javlja portal Kallxo, pozivajući se na izjavu tužioca za teška krivična dela u Uroševcu Rasima Maljokua, trenutno se vrši pretres na 7 lokacija u blizini Štrpca.

"Operacija "Brezovica" se nastavlja, vršimo racije na 7 lokacija u blizini Štrpca koje su povezane s akcijama koje smo ranije imali", rekao je Maljoku za Kallxo.

Tužilaštvo je u saopšteju za medije potvrdilo da je policija upala i u institucije koja funkcioniše po sistemu Republike Srbije. Pojedini mediji su objavili da je u pitanju Privremeni organ.

Detaljnie informacije Tužilaštvo će, kako ističu, objaviti u toku dana.

Početkom marta je već bila akcija u slučaju „Brezovica“. Tada je izvršen upad na 12 lokacija - u Uroševcu na 5 lokacija, u Lipljanu i Srbici po jednoj i u Prištini na pet lokacija.

Podsetimo, u prvoj akciji koja je započeta na Brezovici uhapšen je bivši gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić.Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022