Vesti
Hronika

U Starom Gracku izgorela kuća porodice Tepšić

U Starom Gracku nedaleko od Lipljanja oko 4:00 sati ujutru izgorela je porodična kuća Miroslava Tepšića. Kako je za RTV Kim potvrdio Zoran Ćirković nije bilo povrđenjih a požar je brzo lokalizovan.
U Starom Gracku izgorela kuća porodice Tepšić
Požar u Starom Gracku (Foto Petar Vlašić)

"Jutros oko 4:00 sati izbio je požar u kući Miroslava Tepšića koji živi sam. Kako sumnjamo do požara je došlo jer je Miroslav zaboravio cigaretu, tačnije ostao je pepeo cigarte koji je prouzrokovao požar, kuća je skoro cela izorela. Odmah je došla policija i vatrogasci, koji su sanirali požar. To je stara kuća sagrađena pre više od 50 godina", objasnio je Zoran Ćirković predstavnik sela Starog Gracka.

Kako napominje Ćirković jedan soba je manje oštećena tokom požara, pa se u njoj  sada nalazi Tepšić, takođe pomažu i komšije, a obaveštene su i nadležene institucije.

Broj meštana koji žive u Starom Gracku stalno varira. Nekada ih je bilo 500, trenutno ih ima oko 150.Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021