Vesti
Hronika

U Starom Gracku izgorela kuća porodice Tepšić

U Starom Gracku nedaleko od Lipljanja oko 4:00 sati ujutru izgorela je porodična kuća Miroslava Tepšića. Kako je za RTV Kim potvrdio Zoran Ćirković nije bilo povrđenjih a požar je brzo lokalizovan.
U Starom Gracku izgorela kuća porodice Tepšić
Požar u Starom Gracku (Foto Petar Vlašić)

"Jutros oko 4:00 sati izbio je požar u kući Miroslava Tepšića koji živi sam. Kako sumnjamo do požara je došlo jer je Miroslav zaboravio cigaretu, tačnije ostao je pepeo cigarte koji je prouzrokovao požar, kuća je skoro cela izorela. Odmah je došla policija i vatrogasci, koji su sanirali požar. To je stara kuća sagrađena pre više od 50 godina", objasnio je Zoran Ćirković predstavnik sela Starog Gracka.

Kako napominje Ćirković jedan soba je manje oštećena tokom požara, pa se u njoj  sada nalazi Tepšić, takođe pomažu i komšije, a obaveštene su i nadležene institucije.

Broj meštana koji žive u Starom Gracku stalno varira. Nekada ih je bilo 500, trenutno ih ima oko 150.Ostale vesti

Apelacioni sud odbacio žalbe u slučaju Ivanovića
Apelacioni sud odbacio je žalbe na odbacivanje optužnice protiv dokaza u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. U žalbenoj najavi se navodi da su žalbe advokata odbijene kao neosnovane.
  • 11.05.2021
Kamenovana crkva u Vitini

Kancelarija za KiM u saopštenju dostavljenom medijima navodi da su "sinoć nepoznati počinioci kamenovali crkvu Svete Petke u Kosovskoj Vitini".

  • 10.05.2021
Preko 790 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera
Zbog nepoštovanja mera za sprečavanje širenja koronavirusa, Kosovska Policija nastavila je sa kažnjavanjem fizičkih i pravnih lica.
  • 10.05.2021
Zubin Potok: Policiji prijavljena pucnjava, nema povređenih
Članovi "Kosovskog planinskog društva" prijavili su policiji da su danas, tokom planinarenja na području opštine Zubin Potok, začuli pucnje iz vatrenog oružja.
  • 09.05.2021
Kosovska Vlada prati tok iskopavanja u Kiževaku kod Raške
Vlada Kosova saopštila je da pomno prate nastavak iskopavanja navodne masovne grobnice u Kiževaku kod Raške.
  • 09.05.2021
Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi
Miroslav Lukić iz Velike Hoče napadnut je u sredu od strane trojice Albanaca nakon što je više puta policiji prijavljivao čobane koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u okolini Velike Hoče.
  • 07.05.2021