Vesti
Hronika

U Prištini zaplenjeno oko 10 kg droge

Kosovska policija zaplenila je oko 10 kilograma droge u Prištini i uhapsila jednu osobu.

U Prištini zaplenjeno oko 10 kg droge
Droga u prtljažniku automobila (Foto Kosovska policija)

Kako je saopšteno, tokom kontrole vozila, policijski službenici u Prištini zaustavili su vozilo BMW X5 u kojem su pronašli pakete za koje se sumnja da se u njima nalazila marihuana.

"U ovom slučaju bila je uključena jedinica za borbu protiv droga koja je zajedno sa Regionalnom jedinicom za forenziku preuzela dalje radnje i tokom detaljne kontrole vozila pronađeno je i oduzeto deset paketa sumnjive opojne supstance težine oko 10 kilograma", saopšteno je danas iz Kosovske policije.

Dodaje se da je osumnjičeni B.C. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo „Neovlašćena kupovina, posedovanje, prodaja ili distribucija narkotika“, navodi se u objavi kosovske policije na Fejsbuku

Nakon hapšenja izvršen je pretres stana osumnjičenog u kome su pronađena pronađena dokumenta za koje se sumnja da su korišćeni za falsifikovanje viza za strane države.

"Tokom policiijske kontrole zaplenjeno oko je 300 evra, 2.300 srpkih dinara, 10 denara, kao i dva mobilna telefona", navodi se u objavi i dodaje da je odlukom nadležnog tužilaštva osumnjičenom određen pritvor.Ostale vesti

Izvršen pretres u Rudaru i Zvečanu u vezi sa događajima u Banjskoj, nema uhapšenih
Pripadnici Kosovske policije izvršili su danas u kasnim poslepodnevnim časovima pretres u dve kuće u opštini Zvečan, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.
  • 04.10.2023
KP: Uhapšene dve osobe zbog prodaje oružja
Dve osobe iz Peći se sumnjiče za krivično delo uvoz, izvoz, snabdevanje, prevoz, proizvodnja, neovlašćena razmena, posredovanje ili prodaja oružja ili eksploziva, saopšteno je medijima iz Kosovske policije.
  • 04.10.2023
Federalna uprava policije BIH o navodima da je Radoičić kupovao oružje u Tuzli

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu objavilo da je Milan Radoičić kupovao oružje u Tuzli, a isto mu bilo transportovano u Beograd odakle ga je prenosio na Kosovo, oglasila se i Federalna uprava policije za N1 Sarajevo.

  • 04.10.2023
Pretraga terena u Banjskoj i dalje traje

Policija Kosova i dalje sprovodi pretragu terena u Banjskoj. Situacija na severu Kosova je mirna.

  • 04.10.2023
Više javno tužilaštvo najavilo žalbu na sudsku odluku o puštanju Radoičića

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu će se žaliti na odluku suda o neodređivanju pritvora Milanu Radoičiću koji se tereti za više krivićnih dela u vezi oružanog sukoba, 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosova.

  • 04.10.2023
Radoičić pušten iz pritvora, zabranjen mu odlazak na Kosovo
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog Milana Radoičića o razlozima za određivanje pritvora, odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora usled opasnosti od bekstva, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.
  • 04.10.2023