Vesti
Hronika

U Prištini zaplenjeno oko 10 kg droge

Kosovska policija zaplenila je oko 10 kilograma droge u Prištini i uhapsila jednu osobu.

U Prištini zaplenjeno oko 10 kg droge
Droga u prtljažniku automobila (Foto Kosovska policija)

Kako je saopšteno, tokom kontrole vozila, policijski službenici u Prištini zaustavili su vozilo BMW X5 u kojem su pronašli pakete za koje se sumnja da se u njima nalazila marihuana.

"U ovom slučaju bila je uključena jedinica za borbu protiv droga koja je zajedno sa Regionalnom jedinicom za forenziku preuzela dalje radnje i tokom detaljne kontrole vozila pronađeno je i oduzeto deset paketa sumnjive opojne supstance težine oko 10 kilograma", saopšteno je danas iz Kosovske policije.

Dodaje se da je osumnjičeni B.C. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo „Neovlašćena kupovina, posedovanje, prodaja ili distribucija narkotika“, navodi se u objavi kosovske policije na Fejsbuku

Nakon hapšenja izvršen je pretres stana osumnjičenog u kome su pronađena pronađena dokumenta za koje se sumnja da su korišćeni za falsifikovanje viza za strane države.

"Tokom policiijske kontrole zaplenjeno oko je 300 evra, 2.300 srpkih dinara, 10 denara, kao i dva mobilna telefona", navodi se u objavi i dodaje da je odlukom nadležnog tužilaštva osumnjičenom određen pritvor.Ostale vesti

Upokojio se iguman manastira Duboki Potok, otac Romilo
Iguman manastira Duboki Potok, arhimandrit Romilo preminuo je danas, objavila je Eparhija raško prizrenska.
  • 19.09.2021
Todosijevićeva odbrana podnela zahtev za zaštitu zakonitosti
Odbrana Ivana Todosijevića podnela je Vrhovnom sudu Kosova zahtev za zaštitu zakonitosti, a protiv odluke kojom je on osuđen na dve godine zatvora zbog izjava koje je dao u vezi sa događajima u Račku.
  • 18.09.2021
Zbog nepoštovanja anti-kovid mera izrečeno 1.438 kazni
U poslednja 24 sata Policija Kosova je u saradnji sa nadležnim opštinskim inspektorima izrekla 1.438 kazni građanima koji nisu poštovali mere u sprečavanju širenja koronavirusa.
  • 18.09.2021
Koha: Uhapšen lekar koji je otvorio lažnu istoriju bolesti Božidaru Dejanoviću
Lekaru Univerzitetsko kliničkog centra Kosova u Prištini (UKCK) Bakimu Ademiju određena je mera 48-časovnog zadržavanja zbog otvaranja lažne istorije aktuelnom gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću, otkriva prištinska Koha.
  • 17.09.2021
Preminuo Minja Subota

Preminuo je čuveni televizijski voditelj Milan Minja Subota.

  • 17.09.2021
Preminuo Dušan Duda Ivković

Velikan jugoslovenske, srpske i evropske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je danas u 78. godini.

  • 16.09.2021