Vesti
Hronika

U Prištini zaplenjeno oko 10 kg droge

Kosovska policija zaplenila je oko 10 kilograma droge u Prištini i uhapsila jednu osobu.

U Prištini zaplenjeno oko 10 kg droge
Droga u prtljažniku automobila (Foto Kosovska policija)

Kako je saopšteno, tokom kontrole vozila, policijski službenici u Prištini zaustavili su vozilo BMW X5 u kojem su pronašli pakete za koje se sumnja da se u njima nalazila marihuana.

"U ovom slučaju bila je uključena jedinica za borbu protiv droga koja je zajedno sa Regionalnom jedinicom za forenziku preuzela dalje radnje i tokom detaljne kontrole vozila pronađeno je i oduzeto deset paketa sumnjive opojne supstance težine oko 10 kilograma", saopšteno je danas iz Kosovske policije.

Dodaje se da je osumnjičeni B.C. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo „Neovlašćena kupovina, posedovanje, prodaja ili distribucija narkotika“, navodi se u objavi kosovske policije na Fejsbuku

Nakon hapšenja izvršen je pretres stana osumnjičenog u kome su pronađena pronađena dokumenta za koje se sumnja da su korišćeni za falsifikovanje viza za strane države.

"Tokom policiijske kontrole zaplenjeno oko je 300 evra, 2.300 srpkih dinara, 10 denara, kao i dva mobilna telefona", navodi se u objavi i dodaje da je odlukom nadležnog tužilaštva osumnjičenom određen pritvor.Ostale vesti

Obeležena godišnjica ubistva dečaka na Bistrici
Pomenom u crkvi Rođenja presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu. 
  • 13.08.2022
Godišnjica zločina u Goraždevcu. Petković: Tuga i bol za ubijenom decom
Prošlo je devetnaest godina od terorističkog napada u Goraždevcu u kome je, iz automatskog oružja, ubijeno dvoje, a teško ranjeno četvoro srpske dece koja su se kupala na reci. "Deca su simbol mučeništva i stradalništva srpskog naroda na Кosovu i Metohiji", poručuje Petar Petković.
  • 13.08.2022
Na Cetinju ubijeno 11 osoba, među njima i dvoje dece, napadača ubio sugrađanin
Na Cetinju u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je usmrtio sugrađanin, kazala je dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja. Rekla je i da je od 11 stradalih lica - dvoje dece.
  • 12.08.2022
Skulanevo: Albanac prijavio decu zbog natpisa „CZV“. Meštanin novčano kažnjen

Nekoliko dečaka iz Skulaneva kredom je na improvizovanom igralištu ispisivalo „CZV“, odnosno skraćenicu za njihov omiljeni fudbalski klub Crvenu Zvezdu. Međutim, dok su to pisali, automobilom je, kako tvrde meštani, kroz selo prošao nepoznati Albanac koji je decu opsovao i produžio. Nešto kasnije se, kako objašnjavaju za RTV Kim, isti vratio u pratnji Kosovske policije kojoj je prijavio srpske mališane da su ispisivali „Z“ simbol ruske vojne akcije u Ukrajini.

  • 12.08.2022
Sutra se navršava 19 godina od zločina nad decom u Goraždevcu
Sutra se navršava 19 godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu kod Peći. Za taj zločin još uvek niko nije odgovarao.
  • 12.08.2022
Pucnjava ispred diskoteke u Gračanici
Kosovska policija izvestila je danas da je ovog četvrtka u 03.05 u Gračanici registrovala slučaj upotrebe oružja ili opasnog sredstva.
  • 12.08.2022