Vesti
Hronika

U Prištini sahranjen novinar Nikola Bešević

Nikola Bešević, novinar i dugogdišnji izveštač agencije Beta iz Prištine i nekadašnji urednik lista Jedinstvo sahranjen je danas na Pravoslavnom grobu u Prištini.
U Prištini sahranjen novinar Nikola Bešević
Nikola Bešević (Foto Kim)

Beševića su na večni počinak ispratili članovi porodice, prijatelji, kolege novinari i nekolicina političara.
Nikola će biti upamćen kao oštrouman i novinar koji se nije libio da postavi nezgodna pitanja. Tokom perioda ratnih dešavanja na Kosovu, Nikola je sa svojom porodicom boravio u Prištini. Iako je bio napadan, nikada nije napuštao ovaj grad.

Nikola je deo radnog veka proveo u listu Jedinstvo, gde je uređivao kulturnu rubriku. Njegova koleginica i učenica Momirka Čanković kaže da je rubrika koju je uređivao Bešević bila u ravni Politikine, ako ne i bolja.

„Pamtiću ga kao fantastičnog kolegu, uvek spremnog da pomogne, da uputi, da kaže šta treba da se radi. Zaista bio je fenomenalan u svom poslu. Rado ću ga se sećati kao urednika u Prištini dok smo još bili u našem domu štampe i pamtiću zauvek one dane kada on dođe ispred mog stola i kaže: “ Kaži dete šta ti treba, čika Nidža će da pomogne““, kazala je Čankovićeva.

Novinar Živojin Rakočević kaže da je Nikola bio tvrdi Ličanin, meki Sremac i ponosni građanin Prištine. „Čovek koji je uživao da živi paradoks i da živi čudo. Jednom nam je ovde na ovom groblju rekao, 99. ili 2000. godine – „Ovde na ovom groblju je vladao optimizam, a sada je potpuna depresija. Jer, vidiš nikog više ne poznajem“. Eto došao je i trenutak u kojem smo ga na ovom mestu optimizma, kako ga je on video, ispratili“, kazao je Rakočević.

Nikola Bešević je preminuo sinoć posle kraće bolesti. Bio je oženjen, otac dve ćerke i sina.Ostale vesti

Ukradeni automobil Mališe Tijanića pronađen uništen
Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić je na Tviter nalogu saopštio da je automobil koji je krajem aprila ukraden Mališi Tijaniću iz Crkoleza, pronađen danas i da je potpuno uništen.
  • 04.06.2020
Tačijevo obezbeđenje pod istragom PIK-a i Tužilaštva
Policijski inspektorat Kosova i Državno tužilaštvo objavili su u zajedničkoj izjavi da se bave jučerašnjim incidentom u kome su telohranitelji predsednika Kosova Hašima Tačija pretukli aktivistu Pokreta Samoopredeljenja (PS) koji je Tačija nazivao "lopovom".
  • 04.06.2020
Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020
Kamenovana srpska kuća u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su noćas kuću Jovana Ristića u selu Ljubožda kod Istoka, načinivši materijalnu štetu.
  • 01.06.2020