U Prištini sahranjen novinar Nikola Bešević

Nikola Bešević, novinar i dugogdišnji izveštač agencije Beta iz Prištine i nekadašnji urednik lista Jedinstvo sahranjen je danas na Pravoslavnom grobu u Prištini.

Podeli ovaj članak sa:
  • Nikola Bešević (Foto Kim)

Beševića su na večni počinak ispratili članovi porodice, prijatelji, kolege novinari i nekolicina političara.
Nikola će biti upamćen kao oštrouman i novinar koji se nije libio da postavi nezgodna pitanja. Tokom perioda ratnih dešavanja na Kosovu, Nikola je sa svojom porodicom boravio u Prištini. Iako je bio napadan, nikada nije napuštao ovaj grad.

Nikola je deo radnog veka proveo u listu Jedinstvo, gde je uređivao kulturnu rubriku. Njegova koleginica i učenica Momirka Čanković kaže da je rubrika koju je uređivao Bešević bila u ravni Politikine, ako ne i bolja.

„Pamtiću ga kao fantastičnog kolegu, uvek spremnog da pomogne, da uputi, da kaže šta treba da se radi. Zaista bio je fenomenalan u svom poslu. Rado ću ga se sećati kao urednika u Prištini dok smo još bili u našem domu štampe i pamtiću zauvek one dane kada on dođe ispred mog stola i kaže: “ Kaži dete šta ti treba, čika Nidža će da pomogne““, kazala je Čankovićeva.

Novinar Živojin Rakočević kaže da je Nikola bio tvrdi Ličanin, meki Sremac i ponosni građanin Prištine. „Čovek koji je uživao da živi paradoks i da živi čudo. Jednom nam je ovde na ovom groblju rekao, 99. ili 2000. godine – „Ovde na ovom groblju je vladao optimizam, a sada je potpuna depresija. Jer, vidiš nikog više ne poznajem“. Eto došao je i trenutak u kojem smo ga na ovom mestu optimizma, kako ga je on video, ispratili“, kazao je Rakočević.

Nikola Bešević je preminuo sinoć posle kraće bolesti. Bio je oženjen, otac dve ćerke i sina.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane