Vesti
Hronika

U Prištini sahranjen novinar Nikola Bešević

Nikola Bešević, novinar i dugogdišnji izveštač agencije Beta iz Prištine i nekadašnji urednik lista Jedinstvo sahranjen je danas na Pravoslavnom grobu u Prištini.
U Prištini sahranjen novinar Nikola Bešević
Nikola Bešević (Foto Kim)

Beševića su na večni počinak ispratili članovi porodice, prijatelji, kolege novinari i nekolicina političara.
Nikola će biti upamćen kao oštrouman i novinar koji se nije libio da postavi nezgodna pitanja. Tokom perioda ratnih dešavanja na Kosovu, Nikola je sa svojom porodicom boravio u Prištini. Iako je bio napadan, nikada nije napuštao ovaj grad.

Nikola je deo radnog veka proveo u listu Jedinstvo, gde je uređivao kulturnu rubriku. Njegova koleginica i učenica Momirka Čanković kaže da je rubrika koju je uređivao Bešević bila u ravni Politikine, ako ne i bolja.

„Pamtiću ga kao fantastičnog kolegu, uvek spremnog da pomogne, da uputi, da kaže šta treba da se radi. Zaista bio je fenomenalan u svom poslu. Rado ću ga se sećati kao urednika u Prištini dok smo još bili u našem domu štampe i pamtiću zauvek one dane kada on dođe ispred mog stola i kaže: “ Kaži dete šta ti treba, čika Nidža će da pomogne““, kazala je Čankovićeva.

Novinar Živojin Rakočević kaže da je Nikola bio tvrdi Ličanin, meki Sremac i ponosni građanin Prištine. „Čovek koji je uživao da živi paradoks i da živi čudo. Jednom nam je ovde na ovom groblju rekao, 99. ili 2000. godine – „Ovde na ovom groblju je vladao optimizam, a sada je potpuna depresija. Jer, vidiš nikog više ne poznajem“. Eto došao je i trenutak u kojem smo ga na ovom mestu optimizma, kako ga je on video, ispratili“, kazao je Rakočević.

Nikola Bešević je preminuo sinoć posle kraće bolesti. Bio je oženjen, otac dve ćerke i sina.Ostale vesti

Preminuo slikar Zoran Furunović
Jedan od najpoznatijih savremenih srpskih i kosovsko-metohijskih slikara Zoran Furunović, preminuo je u 67. godini u Beogradu.
  • 24.02.2020
Fizički napad u severnom delu Mitrovice
Kosovska policija saopštila je danas da je jedno lice povređeno u severnom delu Mitrovice kada su ga u subotu ujutro napale nepoznate osobe.
  • 23.02.2020
Preminuo Zoran Modli, čuveni radijski novinar
Radio Laguna je objavila da je preminuo radio novinar i nekadašnji pilot Zoran Modli (71).
  • 23.02.2020
Pljačka u Banjskoj kod Zvečana, kradljivci odneli više od 2.000 evra
Iz porodičnog doma Srbina u selu Banjska nadomak Zvečana nestalo je više od dve hiljade evra u novcu i zlatni nakit čija je vrednost oko 200 evra, potvrdio je za Kosovo Onlajn portparol Kosovske policije za region Sever Branislav Radović.
  • 22.02.2020
KM:Saslušan napadač na srpskog mladića
Pripadnici Kosovske policije otkrili su danas maloletnog Albanca E.M. (2003), koji je prošle godine na glavnom ibarskom mostu u Severnoj Mitrovici, nožem napao maloletnog Srbina D.B. i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede.
  • 21.02.2020
Vinka Radosavljević osuđena uslovno zbog korišćenja službenog automobila
Osnovni sud u Mitrovici osudio je na šestomesečnu uslovnu kaznu zatvora, načelnicu pećkog okruga, Vinku Radosavljević, zbog korišćenja službenog automobila u privatne svrhe 2018. godine kada je vršila funkciju savetnice u Ministarstvu lokalne samouprave u kosovskoj vladi, prenosi Zakletva za pravdu. 
  • 20.02.2020