Vesti
Hronika

U Prištini napadnut novinar Visar Durići

Visar Durići, novinar istraživačke emisije "Insajder" koju proizvodi medijska kompanije "Indoks", napadnut je sinoć u Prištini.
U Prištini napadnut novinar Visar Durići
Visar Durići (Foto Kosovo now)

Kako prenose albanski mediji na njega su fizički nasrnula tri muškarca.

Gazeta Ekspres prenosi da je Durići zadobio ozbiljne telesne povrede i da se nalazi na lečenju u Univerzitetskom Kliničkom centru u Prištini. Polomljeni su mu zubi.

Policija je potvrdila da su osumnjičeni tokom napada nosili maske.

„Policija je odmah po prijemu informacija izašla na lice mesta i na osnovu prvih informacija sumnja se da su tri maskirane osobe udarile žrtvu na ulazu u njegov stan, nanoseći telesne povrede. Žrtva je poslata na UKCK, radi neophodnog medicinskog lečenja“, saopšteno je iz Policije, prenosi Gazeta Ekspres.Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021