Vesti
Hronika

U požaru u Žitkovcu izgorelo nisko rastinje

U požaru koji je danas oko 14 časova izbio u ataru sela Žitkovac nadomak Zvečana na severu Kosova izgorelo je nisko rastinje na nekoliko imanja koja su u privatnom vlasništvu.
U požaru u Žitkovcu izgorelo nisko rastinje
Ilustracija (Foto Kosovo online)

Pripadnici vatrogasnih jedinica iz Zvečana i Severne Mitrovice izašli su na teren i uspeli da lokalizuju požar, koji se zbog vetra i nepristupačnosti terena proširio i na područje obraslom šumom, iznad sela.

Prema priči meštana, vatra se velikom brzinom širila i prava je sreća da se požar nije proširio ka obližnjim kućama.

Na svu sreću nije bilo povređenih, a pričinjena je materijalna šteta. U gašenju požara, čiji je uzrok još uvek nepoznat, vatrogascima su pomagali i stanovnici ovog sela nadomak Zvečana.

Određen jednomesečni pritvor policajcu Basari

Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor od 30 dana za policajca Radeta Basaru koji je uhapšen u sredu u Severnoj Mitrovici.

Osnovni sud u Prištini na zahtev kosovskog tužilaštva odredilo je jednomesečni pritvor Basari koji je osumnjičen za učešće ili organizovanje kriminalne grupe i zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja.

Basari je određen pritvor zbog mogućnosti da pobegne, utiče na svedoke i mogućnosti da ometa tok krivičnog postupka, navodi se u obrazloženju suda.

Advokati uhapšenog policajca imaju pravo žalbe na ovu odluku prištinskog suda Apelacionom sudu Kosova.

Ubistvo srpskog političara na Kosovu Olivera Ivanovića bio je povod u sredu za Kosovsku policiju i njene elitne jedinice da izvrše pretres na nekoliko lokacija na severu Kosova.

Dvojica policajaca prekjuče su bila na meti racije, rekao je specijalni tužilac, Sulj Hodža, za koje se sumnja da su prikrivali dokaze i organizovani kriminal.

Basara je uhašen, dok drugi nije bio u stanu tokom upada policajaca.Ostale vesti

Vozač sa Kosova krijumčario 113 migranata
U Severnoj Makedoniji je uhapšen vozač sa Kosova dok je u kamionu hladnjači krijumčario 113 migranata.
  • 31.05.2020
Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020