Vesti
Hronika

U podne protest u Štrpcu zbog ranjavanja srpskih dečaka

Zbog ranjavanja dečaka Stefana i mladića Miloša iz Gotovuše dok su nosili badnjake u Štrpcu je za danas u 12 časova najavljen veliki protest Srba.

U podne protest u Štrpcu zbog ranjavanja srpskih dečaka
Prijem ranjenog dečaka u KBC Priština (Foto arhiva Kim)

Predsednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić pozvao je juče nakon obilaska srpskih dečaka u bolnici u Gračanici sve Srbe da dođu i naveo da će osim meštana Sirinićke Župe protestu prisustvovati i građani sa severa, centralnog Kosova, Pomoravlja i Metohije.

Podsetimo, Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, Odeljenje za teška krivična dela, zatražilo je od Osnovnog suda u Uroševcu određivanje mere pritvora u roku od 30 dana protiv okrivljenog A.K., za koga se sumnja da je okrivljeni u slučaju pokušaja ubistva M.S. i S.S. iz Gotovuše.

"Po zahtevu tužilaštva postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 6. januara 2023. godine, oko 14.00 časova, u selu Gotovuša, opština Štrpce, namerno pokušao da oduzme živote povređenih M.S. i S.S. gde je posle verbalne svađe koja se dogodila na licu mesta izvadio revolver marke „mosberg” i dva puta pucao pogodivši povređene, a usled ovih pucnja su zadobili telesne povrede", navode iz Tužilaštva u saopštenju dostavljenom Radiju Kim.Ostale vesti

U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023
Odbačena optužnica protiv pet osoba osumnjičenih za silovanje devojčice
Osnovni sud u Prištini odbacio je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnjakinje koje se dogodio u avgustu prošle godine u Prištini.
  • 26.01.2023
PIK pokrenuo istragu o jučerašnjem incidentu na Bistričkom mostu

Policijski inspektorat Kosova (PIK), pokrenuo je istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić – kada je Kosovska policija zapucala na automobil koji ih je napao i udario.

  • 24.01.2023