Vesti
Hronika

U Plemetini napadnuto srpsko dete

U Plemetini, kod Obilića, danas oko 13 časova nepoznate osobe napale su osmogodišnjeg M. V. kada se vraćao iz škole, potvrdila je za RTV Kim dečakova majka Bojana Vuksanović. Porodica sumnja na pokušaj otmice.
U Plemetini napadnuto srpsko dete
Plemetina (Foto arhiva Kim)

Po povratku M.V. iz škole, kako tvrdi dečakova majka Bojana Vuksanović, nepoznati Albanci su pokušali dečaka da uvuku u automobil.

„Kada se dete vraćalo iz škole, oko 13 časova, na pola puta od škole do kuće Albanci su ga napali. Njih 4-5 je bilo u automobilu, dok su ga dvojica vukli da uđe u automobil. On je uspeo da se izvuče i trčao je ka dvorištu našeg strica, međutim ta vrata nije uspeo da otvori, pa je ušao u dvorište koje je u vlasništvu druga od mog supruga, i na taj način se spasao", kazala je Vuksanovićeva.

Vuksanovići su slučaj prijavili Policiji Kosova, koja im je prema tvrdnji dečakove majke, savetovala da se pokušaj napada ne objavljuje.

„Oni nisu želeli da se to objavi, već su hteli da ostane anonimno. Rekli su da će završiti to“, kazala je Vuksanovićeva, koja ne veruje da će počinioci biti pronađeni, jer sa sa sličnim napadima njena porodica suočava već treći put.

„Meni se to ne dešava prvi put. Treći put nam presreću decu na istom putu, verovatno ne isti počinioci. Ovo je treći put da dolazi do pokušaja otmice naše dece, jer nam je kuća na kraju sela. Pre tri godine su nam opljačkali kuću, kada nismo bili tu. Policija je obavila uviđaj i do dana današnjeg ništa nije rešeno, počinioci nisu pronađeni“, rekla je Vuksanovićeva.

Uprkos pokušajima da više detalja o slučaju saznamo od portparola Policije Kosova Bakija Keljanije, do objavljivanja ove vesti, to nismo uspeli.

Šestočlanu porodicu Vuksanović je današnji incident uznemirio.

„Uplašena sam, svakodnevno razmišljam o njima. Od kada su nam opljačkali kuću, moj suprug koji je bio radno angažovan pri EPS-u u centralnoj Srbiji, ne ide više na posao“, rekla je Vuksanovićeva.

U Plemetini, mešovitom selu u opštini Obilić, živi oko 100 srpskih i tridesetak albanskih porodica.Ostale vesti

Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020
Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020