Vesti
Hronika

U Osojanu opljačkane dve kuće

U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
U Osojanu opljačkane dve kuće
Osojane (Foto Radio KM)

Raško Repanović je u telefonskoj izjavi za RTV Kim rekao da je jutros primetio da mu je nestala poljoprivredna mašina.

„Jutros sam primetio da nema ciklona, kada je tačno nestao ne znam. Pratio sam tragove preko livade, do puta. Slučaj sam prijavio policiji, došla je patrola na uviđaj. Zatim sam sa njima bio u stanicu policije da dam izjavu“, kazao je Repanović.

Kako nam je Raško potvrdio, provaljeno je i u kući njegovog rođaka Dragana Repanovića. On međutim nije znao da nam kaže više detalja o tome.

U Osojanskoj dolini živi oko 100 povratničkih porodica. To je prva povratnička sredina u kojoj su se Srbi vratili nakon 1999. godine.Ostale vesti

Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022
Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Nikola Nedeljković koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za odrđivanje pritvora.
  • 29.06.2022