Vesti
Hronika

U Osojanu opljačkane dve kuće

U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
U Osojanu opljačkane dve kuće
Osojane (Foto Radio KM)

Raško Repanović je u telefonskoj izjavi za RTV Kim rekao da je jutros primetio da mu je nestala poljoprivredna mašina.

„Jutros sam primetio da nema ciklona, kada je tačno nestao ne znam. Pratio sam tragove preko livade, do puta. Slučaj sam prijavio policiji, došla je patrola na uviđaj. Zatim sam sa njima bio u stanicu policije da dam izjavu“, kazao je Repanović.

Kako nam je Raško potvrdio, provaljeno je i u kući njegovog rođaka Dragana Repanovića. On međutim nije znao da nam kaže više detalja o tome.

U Osojanskoj dolini živi oko 100 povratničkih porodica. To je prva povratnička sredina u kojoj su se Srbi vratili nakon 1999. godine.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022