Vesti
Hronika

U Osojanu opljačkane dve kuće

U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
U Osojanu opljačkane dve kuće
Osojane (Foto Radio KM)

Raško Repanović je u telefonskoj izjavi za RTV Kim rekao da je jutros primetio da mu je nestala poljoprivredna mašina.

„Jutros sam primetio da nema ciklona, kada je tačno nestao ne znam. Pratio sam tragove preko livade, do puta. Slučaj sam prijavio policiji, došla je patrola na uviđaj. Zatim sam sa njima bio u stanicu policije da dam izjavu“, kazao je Repanović.

Kako nam je Raško potvrdio, provaljeno je i u kući njegovog rođaka Dragana Repanovića. On međutim nije znao da nam kaže više detalja o tome.

U Osojanskoj dolini živi oko 100 povratničkih porodica. To je prva povratnička sredina u kojoj su se Srbi vratili nakon 1999. godine.Ostale vesti

Tači: Moj advokat je odgovarao na pitanja i interesovanja tužilaštva
Kosovski predsednik Hašim Tači je po izlasku iz prostorija Haškog tribunala izjavio da je njegov advokat Amerikanac Pjer Ričard Prosper odgovarao na pitanja i interesovanja Specijalnog tužilaštva i da će se ispitivanje nastaviti sutra.
  • 13.07.2020
Tači pred istražiteljima u Hagu
Kosovski predsednik Hašim Tači stigao je u sud u Hagu gde će biti saslušan. Prištinski advokat Tom Gaši pretpostavlja da će biti saslušan u vezi sa optužnicom koja je podignuta ‪24. aprila‬, a koja je objavljena 24. juna.
  • 13.07.2020
Policija uhapsila neke od demonstranata, pendrecima i na devojke

Policija je sinoć ispred Skupštine, kako je objavio KRIK, uhapsila neke od demonstranata koji su nakon što je protest završen, i dalje bili na stepenicama zgrade parlamenta.

  • 12.07.2020
“Vreme prolazi tragovi na duši ostaju večno”
Navršene su 22 godine od početka kidnapovanja Srba iz Retimlja kod Orahovca. Najpre je otet Jugoslav Kostić na imanju "Orvina" 10. jula 1998. godine. Tada je počela tragedija ove porodice. Sedam dana potom, 17. jula je iz Retimlja oteto još 14 Kostića, a stari Anđelкo je ubijen na кućnom pragu.
  • 11.07.2020
Policija razbija demonstracije u Beogradu
Policija je krenula ka demonstrantima nakon što je pristiglo pojačanje. Posle kamenovanja koje je trajalo više desetine minuta na pripadnike policije, oni su krenuli da razbijaju demonstracije u centru Beograda i ispred Skupštine Srbije.
  • 10.07.2020
Neredi u Beogradu, protesti i u drugim gradovima
Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a tu je i grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1. Došlo je do incidenata, razbijeni su prozori na Skupštini, novinarima nije dozvoljeno da snimaju u blizini parlamenta.
  • 10.07.2020