Vesti
Hronika

U Leposaviću zapaljena tri automobila

U Leposaviću su posle ponoći nepoznata lica zapalila tri automobila koja pripadaju građanima srpske nacionalnosti, saopštila je kosovska policija.
U Leposaviću zapaljena tri automobila
Ilustracija (Foto Shutterstock )

"Jedan slučaj se dogodio 1. aprila 2023 godine, u ranim jutarnjim časovima (3:40h), u Leposaviću, u blizini dečijeg vrtića, gde su automobili bili parkirani pored puta. Zapaljen je automobil RKS registarskih tablica, a u požaru je obuhvaćen i drugi automobil beogradskih registarskih tablica koji se nalazio u blizini automobila sa RKS registarskim tablicama", navodi se u saopštenju.

Drugi slučaj, kako dodaju iz Policije, se takođe dogodio u Leposaviću, u blizini sportskog centra, gde su osumnjičena lica zapalila automobil RKS registarskih tablica.

U oba slučaja na lice mesta izašle su policijske jedinice i vatrogasci koji su ugasili požar.

"Policija Kosova je u ovim slučajevima brzo reagovala, preduzimajući odgovarajuće policijske radnje i pokretajući krivične predmete koje ozbiljno tretira (istražuje) i u ovom slučaju poziva građane na saradnju u pronalaženju počinilaca i njihovom izvođenju pred lice pravde", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Više desetina demonstranata osumnjičeno za nemire u Zvečanu
Direkcija policije u Prištini saopštila je da je između 70 i 80 demonstranata eksplozivnim napravama, vatrenim oružjem, kamenjem i ciglama napalo službena lica policajce u Zvečanu 29. maja, navodeći da je o ovom slučaju pokrenuta istraga.
  • 03.06.2023
Protesti i danas u Zvečanu i Leposaviću
Nedaleko od zgrade Opštine Zvečan iza prostora koji je i dalje ograđen bodljikavom žicom, okupljeni su od jutros građani. Kfor se nalazi u neposrednoj blizini opštinske zgrade i na svim prilazima Zvečanu.
  • 03.06.2023
Žica i nastavak protesta, gradonačelnik Leposavića peti dan ne izlazi iz opštine

Najviše pripadnika KFOR je i dalje ispred opštinskih zgrada. Međutim, danas ne nose štitove koji su bili deo njihove opreme u prethodnim danima i mnogo ih je manje u odnosu na prethodne dane.

  • 02.06.2023
Rajović: Kosovska policija ne dozvoljava rudarima Trepče da rade svoj posao

Okupljenima na protestu u Zvečanu obratio se direktor "Flotacije Leposavić" RHMK "Trepča", Milan Rajović.
On je kazao da pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije onemogućavaju zaposlene u rudnicima "Crnac" i "Belo brdo" da rade svoj posao.

  • 02.06.2023
Objavljen novi snimak privođenja Petrovića

Nakon vesti Kim radija i portal Gračanica onlajn pronašao je u svom materijalu video kojim se dokazuje da je Radoš Petrović u ponedeljak 29. maja priveden od strane KFOR-a pre početka nereda u Zvečanu.

  • 02.06.2023
Petrović i Obrenović privedeni pre početka nereda u Zvečanu
Video i foto materijal koji je ekipa Kim radija snimila u ponedeljak 29. maja u popodnevnim satima neposredno pre izbijanja nereda u Zvečanu, pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović "nestali" iza kordona KFOR-a pre incidenta, pa je jasno da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno - privedeni.
  • 02.06.2023