Vesti
Hronika

U Leposaviću se okupljaju građani, na Jarinju specijalci

Na putu između Zvečana i Leposavića, kod Balabana, raspoređeno je više oklopnih vozila specijalne jedinice Policije Kosova koja, kako saznajemo, jutros nisu zaustavljava vozila sa srpskim registarskim oznakama. Međutim, u Leposaviću su počela okupljanja građana a parkirano je i više kamiona srpskih privrednika.
U Leposaviću se okupljaju građani, na Jarinju specijalci
Specijalci na putu između Zvečana i Leposavića (Foto D. Ilić)

Kako javlja izveštač RTV Kim, na putu ka Leposaviću pojačano je prisustvo policijskih patrola.

U samom Leposaviću počelo je okupljanje građana a parikrano je više kamiona privrednika iz ovog kraja, kao i automobila. Očekuje se da građani krenu ka administrativnom prelazu Jarinje.

Na starom policijskom punktu na Jarinju raspoređeno je desetak policijskih vozila, a na samom prelazu jutros pre 8 časova bilo je moguće da vozači koji na svojim automobilima imaju registarske oznake gradova Srbije pređu administrativni prelaz bez zadržavanja.

Međutim, našem izveštaču je rečeno da bi recipročne mere ubrzo trebale da počnu sa primenom.

Kod Brnjaka blokiran saobraćaj

Na oko 500 metara od prelaza Brnjak, nalazi se oklopno vozilo specijalne jedinice Kosovske policije, javlja reporter Kontakt Plus Radija.

Propadnici policije ne dozvoljavaju prolaz vozila i ljudi.Ostale vesti

Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021