Vesti
Hronika

U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću

U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
Skup podrške za Slađana Trajkovića (Foto Novosti)


Trajković je uhapšen sredinom decembra, a kosovsko tužilaštvo tereti ga za ratne zločine počinjene u Vučitrnu 1999. godine.

Na skupu podrške u Kraljevu okupili su se njegova porodica, rodbina, prijatelji i građani kako bi još jednom poručili da Slađan nije kriv za dela koja mu se stavljaju na teret.

Slađanova supruga Suzana zahvalila je svima koji su danas došli da pruže podršku njihovoj porodici.

„Slađan je skoro dva meseca nepravedno priveden i pritvoren u pritvorskoj jedinici u Podujevu za navodne ratne zločine sa lažnim svedocima, lažnim dokazima i mestima, na kojima Slađan nikada nije bio ni učestvovao. Slađan je radio kao policajac više od 20 godina. 2013. godine je integrisan u Kosovsku policiju sa svim proverama. Kada je skinuo uniformu novembra meseca, mesec dana nakon toga je uhapšen.Mogu da postavim samo jedno pitanje – Zbog čega i zašto?“, rekla je njegova supruga.

Ona je istakla da je zdravstveno stanje Slađana Trajkovića znatno pogoršano od pritvaranja, te da je naglo smršao zbog uslova u kojima se nalazi.
„Mesec dana je bio bez terapije, tek u poslednjih dvadeset dana su počeli da mu daju terapiju za šećer. Međutim, njemu se zbog neadekvatnog lečenja otvorila rana na nozi, na tabanu“.

Suzana Trajković je naglasila da će se porodica i dalje boriti da Slađan bude oslobođen. „Svakodnevno traje naša borba da dokažemo njegovu nevinost“.
Apelovala je nadležne pravosudne organe da omoguće Slađanu da se brani sa slobode. Kaže da se nada da će pravda pobediti.

Brat uhapšenog Trajkovića poručio je da Slađan nije učinio dela koja mu se stavljaju na teret. On je sa skupa poručio da se nad njegovim rođenim bratom sprovodi nepravda te da su u centralnoj Srbiji odlučili da preduzmu sledeće mere:

-Pred nadležnim Tužilaštvom republike Srbije podnećemo krivične prijave protiv svih učesnika ovog nezakonitog postupka prema mom bratu.

-Protiv svih sudija, tužilaca, policajaca koji su učesvovali u hapšenju i pritvaranju moga brata biće podnete krivične prijave. Ukoliko njihovo hapšenje nije moguće zbog trenutne političke situacije zatražićemo da isti budu privedeni čim stupe na teritoriju Republike Srbije, kao i da za njima budu izdate međunarodne Interpolove poternice.

-Ukoliko se nađu na teritoriji Srbije da budu uhapšeni i isporučeni organima Republike Srbije. Takođe, od nadležnih državnih organa tražićemo aktiviranje svih istraga u kojima su osumnjičeni svi pripadnici takozvane OVK kao i njihovo privođenje i zadržavanje čim se nađu na nekom od graničnih prelaza Republike Srbije.

Na kraju je u suzama poručio bratu da izdrži, da se ne predaje, te da će istina izaći na videlo.Ostale vesti

Obeležavanje 24 godišnjice NATO bombardovanja

U petak 24. marta navršavaju se 24 godine od početka NATO bombardovanja na SR Jugoslaviju. Godišnjica će biti obeležena u Gračanici.

  • 21.03.2023
Milivojević: Podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora za istinu o „Pandi“
Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da je Skupštini Srbije podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja istine o zločinu u pećkom kafiću "Panda".
  • 20.03.2023
Dvojica napala muškarca na Malom Zvečanu

Kosovska policija regiona Sever zabeležila je u današnjem izveštaju slučaj nanošenja lakih telesnih povreda u opštini Zvečan.

  • 20.03.2023
Opljačkana kuća porodice Mitić u Lapljem Selu

Nepoznati počinioci opljačkali su sinoć kuću porodice Mitić u Lapljem Selu. Prema rečima vlasnika kuće Jugoslava pljačka se najverovatnje dogodila sinoć oko 18 časova, a iz kuće je odnet sav nakit i tri laptopa. Mitići su u vreme pljačke bili van kuće, a po povratku su zatekli isprevrtan nameštaj i stvari.

  • 19.03.2023
Priština: U hotelu jedna osoba ubijena, dve povređene
U hotelu u naselju Arberia u Prištini, danas je jedna osoba ubijena, a dve su povređene.
  • 18.03.2023
SafeJournalists: Zaustaviti zastrašivanje novinara na Kosovu
Regionalna novinarska mreža SafeJournalists je saopštila da je neko pokušao da zapali garažu urednika javnog servisa Radio-Televizije Kosovo Aljbana Selimija u Prištini i pozvala nadležne da istraže motive tog napada, što pre pronađu počinioce i adekvatno ih kazne.
  • 17.03.2023