U Klini grade na imanju Srba

Već godinu i po dana kosovska opština Klina bez saglasnosti izvodi radove na porodičnom imanju Vulićevića, interno raseljenih u centralnoj Srbiji.

Podeli ovaj članak sa:
 • Gradnja na srpskom zemljištu (Foto Novosti)

Prema rečima Božidara Šarkovića, jedinog srpskog odbornika u ovoj opštini, radovi na izgradnji doma za stare izvode se bez saglasnosti i bilo kakve nadoknade vlasnicima.

- Porodica Vulićević, koja je raseljena u Kruševcu, poseduje imanje od devet hektara u gradskoj zoni Kline, pokraj reke Beli Drim, a opština im je uzurpirala blizu hektar i po imanja - kaže Šarković i dodaje da radovi na izgradnji Doma za stare uveliko traju.

Raseljene vlasnike su o početku radova, govori on, vlasti "obavestile" - putem objave na oglasnoj tabli u opštini.

Ostale vesti

 • 20 godina od otmice i ubistva prištinskog profesora i novinara Šabana Hotija

  20 godina od otmice i ubistva prištinskog profesora i novinara Šabana Hotija

  Magistralni put koji vodi od Prištine prema Peći u julu 1998. godine je kontrolisala OVK i u blizini opštine Glogovac formirala logor Lapušnik. Bio je smešten na seoskom imanju. U kući, garaži i štali držani su zarobljenici. Albance je OVK hapsila uglavnom tako što je ulazila u njihove kuće u okolnim selima, ali i u opštinama Lipljan i Štimlje. Srbi koji su završili u Lapušniku, hapšeni su većinom na magistralnom putu Priština - Prizren, kod mesta Dulje.

 • KP: Kazne za prekoračenje brzine i do 900 evra

  KP: Kazne za prekoračenje brzine i do 900 evra

  Kosovska policija objavila je da je 137 osoba nastradalo u saobraćaju u 2017. godini, a da se najviše nesreća sa smrtnim ishodom dogodilo od 14 do 18 časova, i to 33. Dan u kom se najviše nesreća dogodilo takođe sa fatalnim ishodom je nedelja (23). Nastradalo je 44 pešaka, što je 19 više nego u 2016. godini, od kojih su 26 bila deca.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane