Vesti
Hronika

U KBC Kosovska Mitrovica zbrinuto 11 pacijenata povredjenih u policijskoj akciji

U KBC Kosovska Mitrovica na lečenju je ukupno 11 pacijenata povređenih u utorak u akciji specijalnih jedinica kosovske policije u Zubinom Potoku, saopštili su danas predstavnici ove zdravstvene ustanove.
U KBC Kosovska Mitrovica zbrinuto 11 pacijenata povredjenih u policijskoj akciji
Pres konferencija u KBC (Foto Kontakt)

Direktor KBC dr Milan Ivanović rekao je na konferenciji za medije da su na odeljenju intenzivne nege 4 pacijenta, na ortopediji i hirurgiji po 3, dok je jedan povređeni na internom odeljenju. Jedan pacijent je obrađen i pušten na kućno lečenje.

Ivanović je rekao da su kod svih pacijenata u pitanju teške telesne povrede, veoma slične i nanete na isti način, i da su svi u lošem psiho – fizičkom stanju.

“Imamo kod svih povređenih konstatovane kontuzije glave, grudnog koša i stomaka, sa podlivima, hematomima, ogrebotinama, otiscima dugih cevi kojima su udarani po celom telu, najviše u predelu glave, stomaka i grudnog koša” – rekao je Ivanović.

Od 11 hospitalizovanih pacijenata, četvorica imaju frakture kostiju lica, jabučne kosti, maksile i potiljačne kosti, jedan pacijent ima frakturu rebara, a dvojica frakture nosnih kostiju, precizirao je Ivanović.

On je istakao da će biti posledica po zdravstveno stanje pacijenata i da se ne mogu isključiti dalje komplikacije.

Ivanović je rekao i da je radnik UNMIK-a Mihail Krasnoščekov, koji je takođe povređen u policijskoj akciji u Zubinom Potoku, predložen za slanje na lečenje u tercijarnu zdravstvenu ustanovu u Beograd.

Miloš Orlović, jedan od povređenih, kaže da su ga pripadnici specijalnih jedinica, tog dana, bez njemu poznatog razloga, uhvatili i tukli, nanevši mu teške telesne povrede.

“Tog dana u mestu Ugljare naišla je njihova specijalna jedinica ROSU i bez meni znanog razloga su me uhvatili, tukli i naneli mi teške fizičke povrede. Na licu mesta su me tiukli, posle su me u nekom njihovom kombiju verbalno uznemiravali, slikali su se sa nama, govorili sun a albanskom jeziku koji ne razumem. Nakon toga su me priveli, prenoćili smo u južnom delu Mitrovice. Zatim smo bili na saslušanju u sudu severnom delu Mitrovice i potom smo primljeni ovde u bolnicu” – rekao je Orlović.

Marko Milovanović takođe povređen u utorak u Zubinom Potoku.

“Tukli su me verovatno zbog demonstriranja neke njihove sile, pred kućom mog strica i porodičnog imanja, mene, njega i njegovu porodicu, ne znamo zašto. Došli su u dvorište, nismo znali šta hoće, nismo se opirali, uveli su nas u kombi i tukli su nas do Mitrovice bez prestanka, što se može videti po povredama koje smo svi zadobili” – rekao je Milovanović.Ostale vesti

Apelacioni sud odbacio žalbe u slučaju Ivanovića
Apelacioni sud odbacio je žalbe na odbacivanje optužnice protiv dokaza u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. U žalbenoj najavi se navodi da su žalbe advokata odbijene kao neosnovane.
  • 11.05.2021
Kamenovana crkva u Vitini

Kancelarija za KiM u saopštenju dostavljenom medijima navodi da su "sinoć nepoznati počinioci kamenovali crkvu Svete Petke u Kosovskoj Vitini".

  • 10.05.2021
Preko 790 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera
Zbog nepoštovanja mera za sprečavanje širenja koronavirusa, Kosovska Policija nastavila je sa kažnjavanjem fizičkih i pravnih lica.
  • 10.05.2021
Zubin Potok: Policiji prijavljena pucnjava, nema povređenih
Članovi "Kosovskog planinskog društva" prijavili su policiji da su danas, tokom planinarenja na području opštine Zubin Potok, začuli pucnje iz vatrenog oružja.
  • 09.05.2021
Kosovska Vlada prati tok iskopavanja u Kiževaku kod Raške
Vlada Kosova saopštila je da pomno prate nastavak iskopavanja navodne masovne grobnice u Kiževaku kod Raške.
  • 09.05.2021
Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi
Miroslav Lukić iz Velike Hoče napadnut je u sredu od strane trojice Albanaca nakon što je više puta policiji prijavljivao čobane koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u okolini Velike Hoče.
  • 07.05.2021