U KBC Kosovska Mitrovica zbrinuto 11 pacijenata povredjenih u policijskoj akciji

U KBC Kosovska Mitrovica na lečenju je ukupno 11 pacijenata povređenih u utorak u akciji specijalnih jedinica kosovske policije u Zubinom Potoku, saopštili su danas predstavnici ove zdravstvene ustanove.

Podeli ovaj članak sa:
  • Pres konferencija u KBC (Foto Kontakt)

Direktor KBC dr Milan Ivanović rekao je na konferenciji za medije da su na odeljenju intenzivne nege 4 pacijenta, na ortopediji i hirurgiji po 3, dok je jedan povređeni na internom odeljenju. Jedan pacijent je obrađen i pušten na kućno lečenje.

Ivanović je rekao da su kod svih pacijenata u pitanju teške telesne povrede, veoma slične i nanete na isti način, i da su svi u lošem psiho – fizičkom stanju.

“Imamo kod svih povređenih konstatovane kontuzije glave, grudnog koša i stomaka, sa podlivima, hematomima, ogrebotinama, otiscima dugih cevi kojima su udarani po celom telu, najviše u predelu glave, stomaka i grudnog koša” – rekao je Ivanović.

Od 11 hospitalizovanih pacijenata, četvorica imaju frakture kostiju lica, jabučne kosti, maksile i potiljačne kosti, jedan pacijent ima frakturu rebara, a dvojica frakture nosnih kostiju, precizirao je Ivanović.

On je istakao da će biti posledica po zdravstveno stanje pacijenata i da se ne mogu isključiti dalje komplikacije.

Ivanović je rekao i da je radnik UNMIK-a Mihail Krasnoščekov, koji je takođe povređen u policijskoj akciji u Zubinom Potoku, predložen za slanje na lečenje u tercijarnu zdravstvenu ustanovu u Beograd.

Miloš Orlović, jedan od povređenih, kaže da su ga pripadnici specijalnih jedinica, tog dana, bez njemu poznatog razloga, uhvatili i tukli, nanevši mu teške telesne povrede.

“Tog dana u mestu Ugljare naišla je njihova specijalna jedinica ROSU i bez meni znanog razloga su me uhvatili, tukli i naneli mi teške fizičke povrede. Na licu mesta su me tiukli, posle su me u nekom njihovom kombiju verbalno uznemiravali, slikali su se sa nama, govorili sun a albanskom jeziku koji ne razumem. Nakon toga su me priveli, prenoćili smo u južnom delu Mitrovice. Zatim smo bili na saslušanju u sudu severnom delu Mitrovice i potom smo primljeni ovde u bolnicu” – rekao je Orlović.

Marko Milovanović takođe povređen u utorak u Zubinom Potoku.

“Tukli su me verovatno zbog demonstriranja neke njihove sile, pred kućom mog strica i porodičnog imanja, mene, njega i njegovu porodicu, ne znamo zašto. Došli su u dvorište, nismo znali šta hoće, nismo se opirali, uveli su nas u kombi i tukli su nas do Mitrovice bez prestanka, što se može videti po povredama koje smo svi zadobili” – rekao je Milovanović.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane