Vesti
Hronika

U Gračanici zapaljen auto opštinskog zastupnika

Automobil Negovana Šaranovića, pravnog zastupnika opštine Gračanica, zapaljen je sinoć, javlja RTS. Policija je izvršila uviđaj i započela istragu.

U Gračanici zapaljen auto opštinskog zastupnika
Foto RTS

Međutim, predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić smatra da je, nakon tri ili četiri slučaja paljenja automobila, i ovo rezultat nerada policije: "Ili je potrebno da nas sve žive spale da bi policija počela da radi svoj posao," dodaje Kostić.

Rukovodioci opštine u Gračanici preteće poruke dobijaju unazad nekoliko meseci, a policija još nije otkrila ko ih šalje. Vladeta Kosvić tim povodom za Radio televiziju Srbije kaže da su te poruke počele da stižu sa nepoznatih brojeva u vreme kada je opština počela da rešava probleme uzurpiranih stanova.

"To je prijavljeno policiji. Ovo je rezultat toga da policija ili nije reagovala ili nije ozbiljno shvatila te pretnje", kazao je Kostić, uputivši apel policijkoj stanici u Gračanici, kosovskom ministru policije, i svima koji su dužni da brinu o bezbednosti da "krenu da rade svoj posao ne bi li sprečili ovakve incidente".Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020