Vesti
Hronika

U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić

Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Gračanica (Foto Kim arhiva)

Sinoć nešto pre 22 sata kada se vraćao kući, ispred Centra građanske energije (CEC) u Gračanici napadnut je L.D., potvrdio je za RTV Kim otac povređenog mladića Dejan Dimitrijević.

Njega su kako tvrdi napala trojica Albanaca. Takođe je kazao da se njegov sin trenutno nalazi na bolničkom lečenju u KBC-u u Gračanici. "Policija je to okarakterisala kao lake telesne povrede ali ja se ne bih složio sa tim, mislim da je mnogo ozbiljnije od toga", kazao je kratko Dimitrijević.

Prema rečima, Igora Aritonovića prijatelja Dimitrijevića, mladiću i devojkama su trojica nepoznatih Albanaca preprečila put kolima a potom napala L.D., rekavši mu da je "ovo njihova imovina".

"Vređali su ga i psovali, rekli su mu da je prošao pored njihovog imanja. Onda su počeli da ga tuku dok nije pao na zemlju. Devojke su vrištale, dozivale pomoć i iako nisu dobile batine, one su u veoma lošem stanju, uplašene i pod stresom", kaže Aritonović.

Prema rečima Aritonovića, policija je obaveštena o svemu, a napadači su u stanici dali izjavu. "Policija to nažalost nije okarakterisala kao napad, već kao tuču. Napadači su samo dali izjavu i pušteni su kući sinoć", kaže Aritonović.

Ovu informaciju međutim, nismo za sada uspeli da potvrdimo od strane nadležnih u Policiji u Gračanici.

Protest roditelja i meštana

Ispred policijske stanice u Gračanici u toku je protest roditelja, prijatelja i meštana Gračanice nakon sinoćnjeg prebijanja srpskog mladića u Gračanici.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sastao se sa komandirom policijske stanice u Gračanici Bratislavom Trajkovićem.

Popović je rako da je ovo etnički motivisani napad i da tako nešto više ne sme da se dogodi u Gračanici.Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021