Vesti
Hronika

U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić

Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Gračanica (Foto Kim arhiva)

Sinoć nešto pre 22 sata kada se vraćao kući, ispred Centra građanske energije (CEC) u Gračanici napadnut je L.D., potvrdio je za RTV Kim otac povređenog mladića Dejan Dimitrijević.

Njega su kako tvrdi napala trojica Albanaca. Takođe je kazao da se njegov sin trenutno nalazi na bolničkom lečenju u KBC-u u Gračanici. "Policija je to okarakterisala kao lake telesne povrede ali ja se ne bih složio sa tim, mislim da je mnogo ozbiljnije od toga", kazao je kratko Dimitrijević.

Prema rečima, Igora Aritonovića prijatelja Dimitrijevića, mladiću i devojkama su trojica nepoznatih Albanaca preprečila put kolima a potom napala L.D., rekavši mu da je "ovo njihova imovina".

"Vređali su ga i psovali, rekli su mu da je prošao pored njihovog imanja. Onda su počeli da ga tuku dok nije pao na zemlju. Devojke su vrištale, dozivale pomoć i iako nisu dobile batine, one su u veoma lošem stanju, uplašene i pod stresom", kaže Aritonović.

Prema rečima Aritonovića, policija je obaveštena o svemu, a napadači su u stanici dali izjavu. "Policija to nažalost nije okarakterisala kao napad, već kao tuču. Napadači su samo dali izjavu i pušteni su kući sinoć", kaže Aritonović.

Ovu informaciju međutim, nismo za sada uspeli da potvrdimo od strane nadležnih u Policiji u Gračanici.

Protest roditelja i meštana

Ispred policijske stanice u Gračanici u toku je protest roditelja, prijatelja i meštana Gračanice nakon sinoćnjeg prebijanja srpskog mladića u Gračanici.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sastao se sa komandirom policijske stanice u Gračanici Bratislavom Trajkovićem.

Popović je rako da je ovo etnički motivisani napad i da tako nešto više ne sme da se dogodi u Gračanici.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: U Velikoj Hoči napadnut Miroslav Lukić

"Meštanin Velike Hoče Miroslav Lukić napadnut je sinoć oko devet sati od strane trojice Albanaca, koji su ga prvo verbalno vređali, a potom i fizički napali. On je zadobio prelom nosa i nalazi se na bolničkoj opservaciji. O slučaju je obaveštena policija, a napadač je priveden", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 06.05.2021
Saobraćajna nesreća na putu između Gračanice i Lapljeg Sela
Na putu između Gračanice i Lapljeg Sele dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je povređen mladić, vozač automobila, koji je nakon ukazane prve pomoći, prebačen na odeljenje hirurgije na dalje lečenje, kazala je za RTV Kim doktorka Bojana Rajković.
  • 03.05.2021
Obeležena 22. godišnjica bombardovanja SUP-a u Mitrovici
Polaganjem cveća i odavanjem pošte stradalima, obeležena je 22. godišnjica NATO bombardovanja zgrade SUP-a u Kosovskoj Mitrovici, kada su tri osobe ubijene, a više njih povređeno.
  • 02.05.2021
Nastavljeno suđenje Rikalu i ostalim optuženima za korupciju
Nekadašnji kosovski ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenad Rikalo i još sedam bivših zvaničnika optuženih za korupciju, danas su u prištinskom sudu imali uvodno obraćanje.
  • 27.04.2021
Preminuo slikar i vajar Miloš Šobajić
Slavni slikar i vajar Miloš Šobajić preminuo je sinoć u bolnici od posledica virusa korona, potvrđeno je Sputnjiku.
  • 24.04.2021
Gradonačelniku Klokota određen kućni pritvor

Odlukom Apelacionog suda u Prištini, gradonačelnik Klokota Božidar Dejanović provešće narednih mesec dana u kućnom pritvoru, prenosi Reporteri.

  • 23.04.2021