Vesti
Hronika

U dvorištu Jovanovića u Mogili pronađena neeksplodirana ručna bomba

Na porodičnu kuću Zorana Jovanovića u selu Mogila, u opštini Vitina, noćas je bačena ručna bomba koja nije eksplodirala, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
U dvorištu Jovanovića u Mogili pronađena neeksplodirana ručna bomba
Pronađena bomba u dvorištu Jovanovića (Foto Kancelarija za KiM)

Kako se navodi u saopštenju, Zoran je oko ponoći čuo udarac o prozor, ali je pomislio da je reč o kamenu. Međutim, jutros je primetio eksplozivnu napravu u dvorištu.

Iz Kancelarije za KiM navode da "nema sumnje da je ovaj napad izveden sa ciljem da se Zoran i njegova porodica zaplaše i oteraju sa kućnog praga, a da je bomba eksploditala incident je mogao da ima fatalne posledice".

Slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji.

Ovaj događaj je, kako navode, izazvao strah kod porodice.

Kako se ističe u saopštenju, članovi ove porodice su se već nalazili na meti napada, a njihovim rođacima koji žive u istoj ulici paljena je imovina, ispisivane su poruke mržnje.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022