Vesti
Hronika

U bazi Kfora nađeni posmrtni ostaci

Posmrtni ostaci nađeni su u Kforovoj bazi Arberi, tokom iskopavanja terena za izgradnju nove zgrade, potvrdio je portparol Kfora Antonio Minutela. Iz Vladine Komisije za nestala lica kažu da ostaci nisu iz poslednjeg rata.
U bazi Kfora nađeni posmrtni ostaci
Ilustracija (Foto Saša Đorđević/AFP)

„Tokom radova na iskopavanju za izgradnju nove zgrade, pronađeni su ljudski ostaci. U ovom trenutku nisu poznati nikakvi drugi detalji“, rekao je Minutela, prenosi Kosovo onlajn pisanje Kohe.

Prema njegovim rečima, istrage koje su pokrenuli vojna policija Kfora i Kosovska policija su u toku.

„Svi dokazi su predati Kosovskoj policiji koja vodi istragu o slučaju“, dodao je portparol Kfora.

Posmrtni ostaci nisu iz poslednjeg ratu na Kosovu, potvrdio je Kuštrim Gara iz Vladine Komisije za nestala lica, preneo je Kossev.

Prema obaveštenju Sektora policije za istraživanje ratnih zločina, kosti su pregledane u Institut za sudsku medicinu.

„Potvrđeno je da su kosti starije i da u ovom slučaju ne mogu pripadati žrtvama prošlog rata. Shodno tome, slučaj je van mandata Vladine Komisije za nestala lica“, rekao je Gara za Kalzo.Ostale vesti

Protesti širom Srbije
Dragan Milovanović Crni, momak iz Šapca koji je uspeo da nadjača SNS batinaše, i zaustavi bager kojim su krenuli u masu demonstranata tokom jučerašnje blokade, još uvek je u pritvoru. Građani Šapca večeras se ponovo okupljaju ispred policijske stanice, kako bi zatražili njegovo hitno oslobađanje.
  • 28.11.2021
Razbijeno staklo na radnji Blagoja Radića iz Orahovca
U noći između subote i nedelje polomljeno je staklo na vratima prodavnice vlasnika Blagoja Radića u Orahovcu.
  • 28.11.2021
Još uvek se traga za počiniocem ubistava u blizini Dečana
Policija i pravosudni organi i dalje tragaju za maskiranom osobom koja je kalašnjikovim ubila dva srednjoškolca i vozača autobusa kod sela Glođane u blizini Dečana. Vlada u Prištini nudi 20.000 evra za informaciju o izvršiocu ubistva. 
  • 28.11.2021
Preminuo Milutin Mrkonjić
Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić preminuo je u 79. godini, potvrdio je predsednik socijalista Ivica Dačić.
  • 28.11.2021
KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane

Dvadesetosmogodišnji Srbin D.B. uhapšen je jutros na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, nakon što mu je policija u torbama pronašla više od 11 kilograma marihuane.

  • 27.11.2021
Pucano na autobus kod Dečana, stradale tri osobe

Maskirani napadač ubio je automatskim oružjem tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane u blizini Dečana. Policija je pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a motiv je nepoznat.

  • 27.11.2021