Vesti
Hronika

Tužilaštvo zatražilo jednomesečni pritvor za napadača u Gotovuši

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, Odeljenje za teška krivična dela, zatražilo je od Osnovnog suda u Uroševcu određivanje mere pritvora u roku od 30 dana protiv okrivljenog A.K., za koga se sumnja da je okrivljeni u slučaju pokušaja ubistva M.S. i S.S. iz Gotovuše.
Tužilaštvo zatražilo jednomesečni pritvor za napadača u Gotovuši
Ranjeni dečak (Foto Kim)

Uhapšenom je već određen pritvor od 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo „Ubistvo u pokušaju“, navode iz TUžilaštva u Uroševcu.

"Po zahtevu tužilaštva postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 6. januara 2023. godine, oko 14.00 časova, u selu Gotovuša, opština Štrpce, namerno pokušao da oduzme živote povređenih M.S. i S.S. gde je posle verbalne svađe koja se dogodila na licu mesta izvadio revolver marke „mosberg” i dva puta pucao pogodivši povređene, a usled ovih pucnja su zadobili telesne povrede", navode iz Tužilaštva u saopštenju dostavljenom Radiju Kim.

Takođe saopštavaju da su ranjeni najpre upućeni u Dom zdravlja u Štrpcu, a zatim u bolnicu u Gračanici.

Iz tužilaštva navode da je osumnjičeni A.K. počinio krivično delo „Teško ubistvo u pokušaju“ iz člana 173 stav 1 u vezi sa članom 28 Krivičnog zakonika Kosova.

Tužilaštvo u saopštenju ističe da postoji sumnja da je osumnjičeni istog dana, prekršio zakon o upotrebi oružja ja na Kosovu, time što je iz oružja marke „Mossberg model MC2C, kalibra 9Ks19mm, izvršio krivično delo „Upotreba opasnog oružja ili alata“ iz člana 367 stav 1 KPRK.

"Prema navodima Tužilaštva, postoji osnovana sumnja da je 6. januara 2023. godine, oko 13.00 časova, u Brezovici, opština Štrpce, okrivljeni doveo u veliku opasnost živote ljudi upotrebom oružja, na taj način što je sa svojim automobilom marke „golf V”, zbog nemogućnosti da uđe na put koji vodi ka Ski centru, pošto je na putu bila gužva, isti skrenuo ka Štrpcu i iz revolvera marke „mosberg” „pucao pet puta u vazduhu, čime je počinio krivično delo "izazivanje opšte opasnosti" iz člana 356 stav 1 KPRK".

Podsetimo, danas je gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić potvrdio da je napadač na dvojicu dečaka u Gotovuši pucao u vazduh u Štrpcu i na Brezovici.

 Ostale vesti

U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023
Odbačena optužnica protiv pet osoba osumnjičenih za silovanje devojčice
Osnovni sud u Prištini odbacio je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnjakinje koje se dogodio u avgustu prošle godine u Prištini.
  • 26.01.2023
PIK pokrenuo istragu o jučerašnjem incidentu na Bistričkom mostu

Policijski inspektorat Kosova (PIK), pokrenuo je istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić – kada je Kosovska policija zapucala na automobil koji ih je napao i udario.

  • 24.01.2023