Vesti
Hronika

Tužilaštvo: Za sada nema uhapšenih u Štrpcu

Tužilaštvo Kosova je potvrdilo da se u Štrpcu, na četiri lokacije, sprovodi akcija i da se uklanjaju kamere koje su postavile, kako navode, ilegalne strukture. Potvrđuju da za sada nema uhapšenih u ovoj akciji.
Tužilaštvo: Za sada nema uhapšenih u Štrpcu
Tužilaštvo u Uroševcu (Foto Kosovapress)

Akcija se izvodi na osnovu naredbe glavnog tužilaštva u Uroševcu i na osnovu naloga za kontrolu izdatog od strane suda u Uroševcu.

Kako navode, Osnovno tužilaštvo u Uroševcu će blagovmereno obaveštavati o svim ostalim dešavanjima u vezi sa ovom akcijom.

Podsetimo, akcija specijalaca u Štrpcu je počela rano jutros, a kako je potvrdio tužilac, na četiri lokacije se uklanjaju kamere koje su, kako je kazao, korišćene za nadgledanje stanovništva i institucija Kosova. Ovaj čin, tužilac opisuje kao špijunažu.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
  • 31.07.2022