Vesti
Hronika

Tužilaštvo za ratne zločine nenadležno za slučaj “Panda”

Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je danas, povodom godišnjice ubistva šestorice mladića srpske nacionalnosti pre 17 godina u Peći, da nije nadležno za postupanje u ovom krivično-pravnom predmetu.
Tužilaštvo za ratne zločine nenadležno za slučaj “Panda”
Peć (Foto arhiva Kim)

Za to je, kako je saopšeno nadležno Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Do sada su, dodaju, u nekoliko navrata vođeni razgovori tužioca Vladimira Vukčevića i njegovih zamenika sa porodicama stradalih mladića.

“Tužilaštvo će, kao i do sada, sve nove informacije i dokaze o ubistvu u ’’Pandi’’ 1998. godine kojima eventualno bude raspolagalo tokom rada na predmetima ratnih zločina staviti na raspolaganje Tužilaštvu za organizovani kriminal”, navodi se u saopštenju.

Danas se navršava 17 godina od ubistva šestorice srpskih mladića u kafiću “Panda”  Peći, starosti između 14 i 24 godine, a za taj zločin do danas niko nije odgovarao.Ostale vesti

Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021
Gračanica: Uhapšen zbog krađe

Jedno lice, čiji podaci nisu objavljeni, uhapšeno je tokom jučerašnjeg dana zbog krađe.

  • 12.04.2021