Vesti
Hronika

Tužilaštvo u Peći potvrdilo hapšenje za trostruko ubistvo u Glođanu

Glavni tužilac tužilaštva u Peći Agim Kurmehaj potvrdio je večeras hapšenje tri osobe, osumnjičene za trostruko ubistvo u oružanom napadu na autobus u Glođanu kod Dečana pre 15 dana.

Tužilaštvo u Peći potvrdilo hapšenje za trostruko ubistvo u Glođanu
Autobus na koji je pucano u Glođanu (Foto Rojters)

Uhapšenima je tužilaštvo odredilo pritvor od 48 sati, rekao je Kurmehaj na vanrednoj konferenciji za medije i zamolio za razumevanje zbog toga što ne može da iznosi druge detalje zbog osetljivosti istrage i samog slučaja.

Mediji na albanskom su ranije preneli da su uhapšeni H.M. i njegova dva sina iz Glođana.

Iz porodice uhapšenih su prethodno krivili ubijenog vozača autobusa da je odgovoran za samoubistvo njihove 20-godišnje ćerke, odnosno sestre, u junu prošle godine.

Pored vozača autobusa Ganija Đokaja, ubijena su i dva učenika iz Glođana.Ostale vesti

Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije
Kosovska policija je potvrdila da je na Gazimestanu priveden državljanin Srbije i da je sproveden u stanicu Policije.
  • 28.06.2022
Mladić iz Beograda uhapšen nakon parastosa na Gazimestanu
Nikola Nedeljković iz Beograda (2002. godište) uhapšen je na Gazimestanu, javlja RTS. Policajci su mu, pošto je završen parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici, golom do pojasa stavili lisice na ruke i odveli ga džipom u pravcu Prištine.
  • 28.06.2022
MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022