Vesti
Hronika

Tužilaštvo traži novo pokretanje postupka protiv poslanika zbog bacanja suzavca u Skupštini

Osnovno tužilaštvo u Prištini traži ponovno pokretanje predmeta protiv ministarke pravde i nekadašnje poslanice Samoopredeljenja Aljubljene Hadžiju, Palj Ljekaja, Donike Kadaj Bijupi i Bese Baftiu zbog bacanja suzavca u Skupšitni Kosova 2016. godine.
 • 06.10.2022
 • 18:04 h
 • Hronika
 • izvor: Koha, Kosovo onlajn, Kim
 • komentara:
 • pregleda: 170
Tužilaštvo traži novo pokretanje postupka protiv poslanika zbog bacanja suzavca u Skupštini
Suzavac u Skupštini Kosova (Foto Kim arhiva)

Kako podseća Koha, Tužilaštvo je u junu prošle godine podnelo žalbu zbog povreda odredbi krivičnog postupka, netačnog i nepotpunog utvrđivanja činjeničnog stanja i povrede Krivičnog zakonika.

Danas je održano ročište o ovoj žalbi, a Ljekajev advokat Arijanit Koci rekao je da je zahtev Tužilaštva bespredmetan, dodajući da je kao argument uzet medijski izveštaj.

Advokat je rekao da nije bilo dokaza koji potvrđuju Ljekajevu krivicu, te je predložio da se odbaci žalba Tužilaštva.

Besa Baftiu je izjavila da je nevina, dodajući da je prvostepena presuda pravična i da tužilaštvo nema dovoljno dokaza da dokaže njihovu krivicu. Aljbuljena Hadžiu je predložila da sud odbije zahtev tužioca.

Prema optužnici podignutoj 8. aprila 2016, Ljekaj, Baftiu, Kadaj-Bujupi i Hadžiu optuženi su da su neovlašćeno posedovali suzavac. U optužnici se navodi da je 19. februara 2016. godine, oko 12.20 časova, u holu Skupštine Kosova, nakon pauze skupštinskog rada, dok su se optuženi vraćali u salu, tokom kontrole od strane radnika obezbeđenja Skupštine, kod optuženih pronađen i oduzet suzavac, koji su neovlašćeno nosili.

Osnovni sud u Prištini je 18. maja 2021. godine, u nedostatku dokaza, oslobodio ministarku pravde Aljbuljenu Hadžiju, poslanika Palja Ljekaja i bivše poslanike Doniku Kadaj-Bujupi i Besu Baftiu optužbi za nedozvoljeno posedovanje oružja.Ostale vesti

Ubistvo trudnice ispred KBC u Prištini, zvaničnici osudili ovaj zločin
Tridesetpetogodišnja trudnica ubijena je sinoć u Prištini ispred ginekološke klinike Univerzitetskog kliničkog centra. Vest je potvrdio i kosovski premijer Aljbin Kurti.
 • 01.12.2022
U Badovcu napadnute dve osobe, napadači privedeni
Kosovska policija saopštila je u svom dvadesetčetvoročasovnom izveštaju da su juče u Novom Badovcu kod Gračanice dvojica muškaraca kosovskih državljana privedena zbog napada na dva lica.
 • 29.11.2022
Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

 • 29.11.2022
Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
 • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
 • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
 • 26.11.2022