Vesti
Hronika

Tužilaštvo traži jednomesečni pritvor za poslednjeg uhapšenog u slučaju Brezovica

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, Odeljenje za teška krivična dela, zatražilo je od Osnovnog suda da se okrivljenom R.M. koji je nedavno uhapšen u slučaju "Brezovica" odredi pritvor od 30 dana. Uhapšeni R.M. je već u pritvoru od 48 sati.

Tužilaštvo traži jednomesečni pritvor za poslednjeg uhapšenog u slučaju Brezovica
Tokom akcije na Brezovici (Foto Kallxo)

Kako je navedeno u saopštenju Tužilaštva, postoji osnovana sumnja da je od 2016. do 2019. godine, u saizvršilaštvu sa okrivljenima Z.G. i A.К, pomagao okrivljenom A.C, u izvršenju krivičnog dela „primanje mita“ za izdavanje ekoloških i dozvola za vodu u Nacionalnom parku Šar Planina, odnosno u vikend naselju Brezovice.

Time su, kako se dalje navodi, izvršili krivično delo „primanje mita“ iz člana 428. st. 2 u vezi sa članovima 31 i 33 Кrivičnog zakona Kosova.

Takođe, postoji osnovana sumnja da su navedena lica od 2016. do 2019. godine, u saizvršilaštvu sa okrivljenima Z.G i A.К, primali novac kako bi uticali na odlučivanje nadležnog lica, čime su izvršili i krivično delo „uticaja“ iz člana 431. st. 2 u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Kosova.Ostale vesti

Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
  • 02.12.2022
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
  • 02.12.2022
U Istoku uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kosovska policija navodi da je uhapšen muškarac G.M. osumnjičen za ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom u periodu 1998-1999. godine u Dubravi.

  • 02.12.2022
Ubistvo trudnice ispred KBC u Prištini, zvaničnici osudili ovaj zločin
Tridesetpetogodišnja trudnica ubijena je sinoć u Prištini ispred ginekološke klinike Univerzitetskog kliničkog centra. Vest je potvrdio i kosovski premijer Aljbin Kurti.
  • 01.12.2022
U Badovcu napadnute dve osobe, napadači privedeni
Kosovska policija saopštila je u svom dvadesetčetvoročasovnom izveštaju da su juče u Novom Badovcu kod Gračanice dvojica muškaraca kosovskih državljana privedena zbog napada na dva lica.
  • 29.11.2022
Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022