Vesti
Hronika

Tužilaštvo traži jednomesečni pritvor za poslednjeg uhapšenog u slučaju Brezovica

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, Odeljenje za teška krivična dela, zatražilo je od Osnovnog suda da se okrivljenom R.M. koji je nedavno uhapšen u slučaju "Brezovica" odredi pritvor od 30 dana. Uhapšeni R.M. je već u pritvoru od 48 sati.

Tužilaštvo traži jednomesečni pritvor za poslednjeg uhapšenog u slučaju Brezovica
Tokom akcije na Brezovici (Foto Kallxo)

Kako je navedeno u saopštenju Tužilaštva, postoji osnovana sumnja da je od 2016. do 2019. godine, u saizvršilaštvu sa okrivljenima Z.G. i A.К, pomagao okrivljenom A.C, u izvršenju krivičnog dela „primanje mita“ za izdavanje ekoloških i dozvola za vodu u Nacionalnom parku Šar Planina, odnosno u vikend naselju Brezovice.

Time su, kako se dalje navodi, izvršili krivično delo „primanje mita“ iz člana 428. st. 2 u vezi sa članovima 31 i 33 Кrivičnog zakona Kosova.

Takođe, postoji osnovana sumnja da su navedena lica od 2016. do 2019. godine, u saizvršilaštvu sa okrivljenima Z.G i A.К, primali novac kako bi uticali na odlučivanje nadležnog lica, čime su izvršili i krivično delo „uticaja“ iz člana 431. st. 2 u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Kosova.Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022