Tužilaštvo širi istragu na severu, 19 policajaca i dalje u pritvoru

Četiri meseca nakon operacije u Severnoj Mitrovici kada je uhapšeno 19 policajca, očekuje se da Specijalno tužilaštvo proširi istragu na još četiri policajca iz grada na reci Ibar.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sulj Hodža (Foto N1)

Predmetni tužilac Sulj Hodža kaže da je nakon što je po drugi put ispitao svedoke, prikupio je nove dokaze i da su neki od osumnjičenih ponudili saradnju, piše Koha.

Hodža dodaje i da je izdata naredba za analizu finansija osumnjičenih, te da su video snimci i telefonski razgovori samo neki od dokaza koji impliciraju osumnjičene u ovom slučaju.

Ramadan Mustafić, koji je odgovoran za granično nadgledanje, takođe je ispitan u tužilaštvu u četvrtak.

Advokat koji ga brani, postupak protiv svog klijenta naziva spektaklom.

Krajem maja, Kosovska policija je u saradnji sa Policijskim inspektoratom i Specijalnim tužilaštvom sprovela akcije na severu pri čemu je uhapšeno 19 policajaca, uključujući komandira Policijske stanice u Zubinom Potoku, zbog sumnje da su „zloupotrebili službeni položaj“, učestvovali u „podmićivanju“ i „krijumčarenju robe i zabranjenoj trgovini“.

Međutim, četvorica policajaca iz Severne Mitrovice koji su pobegli nakon akcije Kosovske policije i dalje su u bekstvu.

Među beguncima je i komandir Stanice granične policije Leposavić.

Tužilaštvo je izdalo naloge za njihovo hapšenje, ali se sumnja da su oni u Srbiji.

Ostale vesti

 • Severna Mitrovica: Naoružan upao u kafanu

  Severna Mitrovica: Naoružan upao u kafanu

  Kosovska policija uhapsila je tridesetrogodišnjeg muškarca A. I. srpske nacionalnosti, koji je pod dejtsvom alkohola naoružan upao u kafanu „Centar“ u Kosovskoj Mitrovici, potvrdio za Radio Kontakt plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

 • Preminuo dr Nebojša Milovanović

  Preminuo dr Nebojša Milovanović

  Istaknuti lekar, humanista, direktor Doma zdravlja u Donjoj Gušterici dr Nebojša Milovanović, iznenada je preminuo noćas u 56. godini života. Doktor Nebojša Milovanović bio je dugogodišnji lekar u Domu zdravlja u Donjoj Gušterici i direktor Regionalne bolnice pri opštini Gračanica.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane