Vesti
Hronika

Tužilaštvo: Optužnica protiv tri osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv kosovskih državljana B.B, B.S, i DŽ.K. za krivična dela povezana sa „krijumčarenjem migrantima“.
Tužilaštvo: Optužnica protiv tri osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata
Foto Specijalno tužilaštvo Kosova

Optuženi su, kako se navodi u optužnici, izrađivali i falsifikovali dokumenata, te formirali laboratoriju za izradu dokumenata - falsifikovanje ličnih karata, vozačkih dozvola, pasoša i drugo, i vršili naplatu za ta dela.

Takođe, optuženi su u Prištini do 23.04.2021. godine delovali kao organizovana kriminalna grupa koja je izvšila krivično delo „krijumčarenje migrantima“. Oni su pomagali licima sa Kosova koja su nameravala da emigriraju u različite zemlje u Evropi, poput Rumunije, Italije, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Švajcarske, Hrvatske, Slovenije, Španije. Time su optuženi sticali nezakonitu materijalnu korist, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva.

Pored toga, jedan od optuženih u periodu od 2017. do februara 2022. godine, nije prijavio prihode od prodaje i kupovine, razvijao je nezakonitu privrednu delatnost, postupajući suprotno članu 63. Zakona br. 03/L-222 čime je oštetio budžet Kosova za 28.517,51€.Ostale vesti

Seksualno uznemiravanje u Peći, policija uhapsila osumnjičenog

Kosovskoj policiji u Peći ovog utorka je prijavljen slučaj seksualnog uznemiravanja koji je sinoć postao glavna vest u prištinskim medijima, nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak sa nadzorne kamere.

  • 01.10.2022
Uhapšen osumnjičeni za seksualni napad
Kosovska policija identifikovala je i uhapsilo F.B. za koga se sumnja da je seksualno napastvovalo žrtvu 27. septembra ove godine, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Peći.
  • 30.09.2022
Neprijavljeni evri u čarapama
Carinici su na prelazima Horgoš i Preševo sprečili pokušaje krijumčarenja neprijavljenog novca i zaplenili oko 40.000 evra, a značajan deo novca bio je sakriven u muškim čarapama, saopštila je Uprava carina.
  • 30.09.2022
Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

  • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
  • 27.09.2022
Nova spomen-ploča i skulptura u čast braći Milić
Nova spomen-ploča posvećena braći Milić, otkrivena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Trg braće Milić ujedno krasi i skulptura "Kosovski božur".
  • 27.09.2022