Vesti
Hronika

Tužilaštvo nije našlo dokaze protiv ministra Rikala

Kosovsko tužilaštvo nije pronašlo nikakve dokaze o navodnom zlostavljanju Albanaca u Prištini od strane ministra za poljoprivredu u kosovskoj vladi Nenada Rikala, a prikupljanje eventualno novih informacija prepustilo je policiji, saopšteno je iz tužilaštva.
Tužilaštvo nije našlo dokaze protiv ministra Rikala
Nenad Rikalo (Foto Kim)

"Na osnovu rezultata prethodne istrage, Specijalno tužilaštvo Kosova procenilo je da nema dovoljno dokaza o postojanju krivičnog dela za ratne zločine. U slučaju mogućih novih dokaza, tužilaštvo može otvoriti novu istragu", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo obaveštava javnost da je na osnovu medijskih izveštaja u vezi sa zahtevima nekih građana iz naselja Dardanija u Prištini, zbog navodnog zlostavljanja od strane ministra poljoprivrede Nenada Rikala tokom rata na Kosovu, ovlastilo Policju Kosova da prikupi neophodne informacije.

O ovom slučaju, na zahtev opozicije, u kosovskoj skupštini vođena je rasprava tokom koje je kosovski premijer Ramuš Haradinaj više puta ponovio da od nadležnih kosovskih službi nije dobio, niti one imaju dovoljno dokaza za opravdanost sumnji i optužbi prema Nenadu Rikalu.

Optužbe da je navodno zlostavljao komšije Albance tokom sukoba na Kosovu pojavile su se pošto je izabrana nova kosovska vlada, u kojoj Rikalo obavlja dužnost ministra poljoprivrede.Ostale vesti

Porodica Andrejević ponovo na meti pljačkaša
Porodica Andrejević iz Gračanice se po peti put našla na meti pljačkaša. Lopova je u kući zatekla Aleksandra, koja je u trenutku provale bila sama kod kuće, dok je njen suprug Miloš bio na putu.
  • 04.03.2021
KP: Još 669 kazni zbog nepoštovanja mera
Kosovska Policija saopštila je da je tokom 24 sata u različitim gradovima Kosova izdala 669 novčanih kazni zbog nepoštovanja mera u borbi protiv koronavirusa.
  • 04.03.2021
Pokušaj krađe u Gračanici, policija traga za počiniocem
U Gračanici se sinoć malo pre 20 sati dogodio pokušaj krađe. Na meti se našla porodica Miloša Andrejevića koji je bio na službenom putu, a čija se supruga, Aleksandra, nalazila u kući u trenutku kada je provalnik ušao, javlja RTV Gračanica.
  • 04.03.2021
Nastradao zaposleni u rudniku

Rudar B. Č. poginuo je na radilištu rudnika "Crnac" u Leposaviću, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 03.03.2021
Protest u Gračanici šesto veče zaredom

Više desetina mladih, kao i roditelji privedenih mladića, okupili su se šestu noć zaredom ispred policijske stanice u Gračanici, kako bi pružili podršku pritvorenim dečacima.

  • 01.03.2021
Policija izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 01.03.2021