Vesti
Hronika

Tužilaštvo "nema ništa konkretno" o smrti Ivanovića

Državno tužilaštvo Kosova intenzivno radi na otkrivanju izvršioca atentata na Olivera Ivanovića, ali do sada nema ničega konkretnog, kazao je portparol Državnog tužioca Kosova Ekrem Ljutfiu.
Tužilaštvo
Policijski uviđaj na mestu ubistva Olivera Ivanovića (Foto arhiva Kim)

"Intenzivno radimo na otkrivanju izvršilaca ubistva. Kad god budemo imali novih rezultata, javnost će biti informisana", izjavio je Ljutfiu za KTV.

Ministarstvo pravde Srbije i Tužilaštvo zatražili su da se i organi Srbije uključe u istragu ubistva Ivanovića 16. januara u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ministar pravde Kosova Abelad Tahiri je izjavio da Kosovo neće dozvoliti Srbiji da bude uključeno u istragu smrti Ivanovića, ali da je spremno da sarađuju sa Srbijom oko tog slučaja, dok će se istragom baviti policija i tužilaštvo Kosova.

Vlasti Kosova su preko Euleksa zatražile od organa Srbije informacije o vlasniku vozila iz kojeg se pretpostavlja da je pucano na Ivanovića.

Spremnost za saradnju sa organima Srbije je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem izrazio i predsednik Kosova Hašim Tači.

Za sada nema konkretnih informacija o toj saradnji.Ostale vesti

Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021
Gračanica: Uhapšen zbog krađe

Jedno lice, čiji podaci nisu objavljeni, uhapšeno je tokom jučerašnjeg dana zbog krađe.

  • 12.04.2021