Vesti
Hronika

Tužilastvo neće pokrenuti istragu o prisluškivanju

Tužilaštvo Kosova neće pokretati istragu u vezi sadržaja prisluškivanih telefonskih razgovora šefa parlamentarne grupe vladajuće Demokratske partije Kosova, Adema Grabovcija, prenosi radio Slobodna Evropa.
Tužilastvo neće pokrenuti istragu o prisluškivanju
Priština (Foto Kim)


Državni tužilac Aleksandar Ljumezi je na konferenciji za novinare rekao da su telefonski razgovori visokih zvaničnika ove partije bili predmet međunarodnog razmatranja, Euleksovg tužioca, a u slučaju Ministarstva za transport i infrastrukturuju iz 2011.

"Nivo dokaza koji su bili predmet procene međunarodnog tužioca nisu bili dovoljni za podizanje optužnice", kazao je Ljumezi.

Kosovski istraživački sajt "Insajderi" tvrdi da poseduje više od 1.000 snimaka telefonskih razgovora Grabovcija, iz 2011, koga prikazuju kao osobu zaduženu za nezakonite aktivnosti stranke.

Prema tom sajtu, Grabovcijev telefon prisluškivao je Euleks u okviru istraga o njegovim aktivnostima dok je bio zamenik ministra saobraćaja.

"Insajder" tvrdi da telefonski razgovori pokazuju kako Grabovci kontroliše angažovanje ljudi u izvesnom broju kosovskih nezavisnih službi, uključujući kosovsku policiju, pa čak i poništavanje konkursa o upražnjenim mestima kada nije bio zadovoljan rezultatima.

"Insajderi" navodi da je Grabovci odgovoran samo prema dvojici funkcionera u svojoj stranci - lideru PDK Kadri Veseljiju i kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

U utorak je kosovski opozicioni pokret Samoopredeljenje pozvao je odgovorne da reaguju na objavljene snimke telefonskih razgovora šefa poslaničke grupe Demokratske partije Kosova, Adema Grabovcija, navodeći da oni dokazuju da je Grabovci produžena ruka "dva stuba organizovanog kriminala Hašima Tačija i Kadri Veseljija", navodi Slobodna Evropa.Ostale vesti

Gračanica: Protest uprkos zabrani policije

Iako skup nije dozvoljen, jer je prema rečima Policije Kosova potrebno da se prijavi 48 sati unapred, više od sto građana okupilo se večeras ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružili podršku sedmorici pritvorenih momaka. Skup je završen oko 19:00 časova.

  • 25.02.2021
Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici
Nadležni u Policijskoj stanici u Gračanici najavili su prijave protiv organizatora protesta u centru Gračanice juče i danas. Oni su apelovali na profesore i roditelje učenika da ukažu učenicima na moguće posledice na nepoštovanje epidemioloških mera.
  • 25.02.2021
Zbog nepoštovanja antikovid mera 814 novčanih kazni
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 25.02.2021
U Prištini napadnut novinar Visar Durići
Visar Durići, novinar istraživačke emisije "Insajder" koju proizvodi medijska kompanije "Indoks", napadnut je sinoć u Prištini.
  • 25.02.2021
Gračanica: Protest učenika zbog odluke o pritvaranju mladića
Više od pedeset učenika okupilo se ispred policijske stanice u Gračanici, kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 25.02.2021
Osumnjičenima za učešće u tuči u Lapljem Selu određen mesečni pritvor
Osnovni sud u Gračanici odlučio je da sedmorici mladića koji su učestvovali u nedavnoj masovnoj tuči u Lapljem Selu odredi po trideset dana zatvorskog pritvora, potvrdio je za RTV Kim advokat Predrag Miljković.
  • 24.02.2021