Vesti
Hronika

Tužilastvo neće pokrenuti istragu o prisluškivanju

Tužilaštvo Kosova neće pokretati istragu u vezi sadržaja prisluškivanih telefonskih razgovora šefa parlamentarne grupe vladajuće Demokratske partije Kosova, Adema Grabovcija, prenosi radio Slobodna Evropa.
Tužilastvo neće pokrenuti istragu o prisluškivanju
Priština (Foto Kim)


Državni tužilac Aleksandar Ljumezi je na konferenciji za novinare rekao da su telefonski razgovori visokih zvaničnika ove partije bili predmet međunarodnog razmatranja, Euleksovg tužioca, a u slučaju Ministarstva za transport i infrastrukturuju iz 2011.

"Nivo dokaza koji su bili predmet procene međunarodnog tužioca nisu bili dovoljni za podizanje optužnice", kazao je Ljumezi.

Kosovski istraživački sajt "Insajderi" tvrdi da poseduje više od 1.000 snimaka telefonskih razgovora Grabovcija, iz 2011, koga prikazuju kao osobu zaduženu za nezakonite aktivnosti stranke.

Prema tom sajtu, Grabovcijev telefon prisluškivao je Euleks u okviru istraga o njegovim aktivnostima dok je bio zamenik ministra saobraćaja.

"Insajder" tvrdi da telefonski razgovori pokazuju kako Grabovci kontroliše angažovanje ljudi u izvesnom broju kosovskih nezavisnih službi, uključujući kosovsku policiju, pa čak i poništavanje konkursa o upražnjenim mestima kada nije bio zadovoljan rezultatima.

"Insajderi" navodi da je Grabovci odgovoran samo prema dvojici funkcionera u svojoj stranci - lideru PDK Kadri Veseljiju i kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

U utorak je kosovski opozicioni pokret Samoopredeljenje pozvao je odgovorne da reaguju na objavljene snimke telefonskih razgovora šefa poslaničke grupe Demokratske partije Kosova, Adema Grabovcija, navodeći da oni dokazuju da je Grabovci produžena ruka "dva stuba organizovanog kriminala Hašima Tačija i Kadri Veseljija", navodi Slobodna Evropa.Ostale vesti

Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020
Jevtić: Pucano na kuću povratnika u Vidanju
Danas oko 13 sati, nepoznata lica pucala su iz vozila na kuću povratnika u selu Vidanje kod Kline, objavio je ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić.
  • 04.08.2020
Novi incident u severnom delu Mitrovice, korišćeno vatreno oružje
U Kosovskoj Mitrovici treći dan zaredom, ponovo je došlo do incidenta. Korišćeno je vatreno oružje, a u tuči koja se dogodila, najmanje jedno lice je zadobilo povrede, potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.
  • 04.08.2020
Merdare: Zaplenjeno preko 10.000 falsifikovanih evra
Na kontrolnom punktu Merdare noćas je zaplenjeno 10.500 falsifikovanih evra, saopštila je Uprava carine.
  • 01.08.2020
Na zidu ograde Pešića u Klini ispisana poruka
Preteća poruka na engleskom jeziku “killer” (ubica) ispisana je sinoć oko 19 sati na zidu ograde oko porodičnog doma srpskih povratnika Aleksandra i Vesne Pešić u Klini, potvrdio je za Kosovo Onlajn predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković.
  • 27.07.2020
Staro Gracko: Bol ne prestaje, vreme je da neko odgovara
Parastosom u Starom Gracku, kod Lipljana, obeležena je 21 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca. Porodice stradalih i dalje čekaju pravdu i nadaju se da će počinioci biti pronađeni.
  • 23.07.2020