Vesti
Hronika

Tužilac: Pripreme za operaciju počele u aprilu prošle godine

Tužilac Specijalnog tužilaštva, Sulj Hodža, rekao je da su procesne radnje za ovu operaciju počele još u aprilu prošle godine, prenosi Koha. On je rekao da su u tom periodu saslušani brojni svedoci.
Tužilac: Pripreme za operaciju počele u aprilu prošle godine
Sulj Hodža (Foto N1)

"Specijalno tužilaštvo na Kosovu počelo je procesne radnje od aprila prošle godine, protiv nekih osoba koje se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, organizovani kriminal, krijumčarenje robe, uzimanje i davanje mita itd. Tokom ovog perioda, u saradnji sa inspektorima PIK-a i policije, sprovedene su mnoge procesne radnje. Mi smo dobili nalog od Osnovnog suda i na osnovu njega inspektori su preduzeli radnje na terenu. Nakon skoro godinu dana istrage, tužilaštvo je, nakon što je prikupilo dokaze, podnelo zahtev Osnovnom sudu u Prištini za pretres kuća i lokala ovih osumnjičenih. Imamo uhapšene starešine policije, policajce, među kojima ima pripadnika srpske, albanske i bošnjačke nacionalnosti. Među osumnjičenima ima i građana, ne samo službenika, koji se sumnjiče za krijumčarenje robe i slične prekršaje“, rekao je Hodža.Ostale vesti

Apelacioni sud odbacio žalbe u slučaju Ivanovića
Apelacioni sud odbacio je žalbe na odbacivanje optužnice protiv dokaza u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. U žalbenoj najavi se navodi da su žalbe advokata odbijene kao neosnovane.
  • 11.05.2021
Kamenovana crkva u Vitini

Kancelarija za KiM u saopštenju dostavljenom medijima navodi da su "sinoć nepoznati počinioci kamenovali crkvu Svete Petke u Kosovskoj Vitini".

  • 10.05.2021
Preko 790 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera
Zbog nepoštovanja mera za sprečavanje širenja koronavirusa, Kosovska Policija nastavila je sa kažnjavanjem fizičkih i pravnih lica.
  • 10.05.2021
Zubin Potok: Policiji prijavljena pucnjava, nema povređenih
Članovi "Kosovskog planinskog društva" prijavili su policiji da su danas, tokom planinarenja na području opštine Zubin Potok, začuli pucnje iz vatrenog oružja.
  • 09.05.2021
Kosovska Vlada prati tok iskopavanja u Kiževaku kod Raške
Vlada Kosova saopštila je da pomno prate nastavak iskopavanja navodne masovne grobnice u Kiževaku kod Raške.
  • 09.05.2021
Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi
Miroslav Lukić iz Velike Hoče napadnut je u sredu od strane trojice Albanaca nakon što je više puta policiji prijavljivao čobane koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u okolini Velike Hoče.
  • 07.05.2021