Vesti
Hronika

Turski avion promašio pistu, aerodrom privremeno zatvoren

Aerodrom u Prištini privremeno je zatvoren sinoć nakon što je avion turske kompanije "Turkiš erlajnsa" promašio pistu prilikom sletanja po kišnom vremenu.
Turski avion promašio pistu, aerodrom privremeno zatvoren
Avion Turkiš erlajnsa (Foto AP)

Portparolka prištinskog aerodroma Valentina Gara izjavila je za AP da su se u avionu, koji je poleteo iz Istanbula, nalazila 143 putnika i osam članova posade.

Prema njenim rečima, avion je "imao manju nesreću u kojoj niko nije povređen".

Gara je dodala da će aerodrom biti zatvoren dok se ne obavi preliminarna tehnička istraga koja bi trebalo da utvrdi razlog nesreće.

Kako se navodi, otkazana su tri leta.

Lokalni mediji su objavili fotografiju na kojoj se vidi da je avion na travi i da ljudi beže iz njega, kao i da je u avionu bila i bivša predsednica Kosova Atifeta Jahjaga.Ostale vesti

Tačijevo obezbeđenje pod istragom PIK-a i Tužilaštva
Policijski inspektorat Kosova i Državno tužilaštvo objavili su u zajedničkoj izjavi da se bave jučerašnjim incidentom u kome su telohranitelji predsednika Kosova Hašima Tačija pretukli aktivistu Pokreta Samoopredeljenja (PS) koji je Tačija nazivao "lopovom".
  • 04.06.2020
Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020
Kamenovana srpska kuća u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su noćas kuću Jovana Ristića u selu Ljubožda kod Istoka, načinivši materijalnu štetu.
  • 01.06.2020
Branioci optuženih očekaju skori nastavak suđenja za ubistvo Ivanovića
Advokati odbrane u slučaju ubistva Olivera Ivanovića očekuju da će uskoro biti zakazano drugo pripremno ročište koje je sredinom marta odloženo zbog pandemije Kovid 19.
  • 01.06.2020