Tri meseca od ubistva Olivera Ivanovića

Danas se navršava tri meseca od ubistva Olivera Ivanovića, predsednika građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda. Njegove ubice još nisu pronađene.

Podeli ovaj članak sa:
 • Oliver Ivanović (Foto Kim arhiva)

Pre tri meseca isped sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici ubijen je jedan od najistaknutijih srpskih političara sa Kosova, Oliver Ivanović.

Istraga koja se vodi još nije dala rezultate, a članovi njegove porodice i stranke nemaju nikakve informacije šta se dešava sa slučajem.

Prema informacijama iz Specijalnog tužilaštva koje je slučaj preuzelo pre više od mesec dana, o ovom ubistvu ispitan je veliki broj svedoka. Međutim, osumnjičenih još nema.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 17. marta ove godine rekao da će bezbednosne službe objaviti informacije o ubistvu, ukoliko ih ne objave nadležne institucije na Kosovu. Ove informacije su izostale.

Početkom fefbruara o ubistvu Ivanovića govorio je i kosovski predsednik Hašim Tači. On je tada rekao da motivi za ovaj zločin mogu biti kriminalne prirode, kao i da će se otkriti ko su počinioci.

"Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića se nastavlja. Za sada nema indicija koje bi aludirale na etnički motivisan slučaj, ali prve informacije ukazuju na kriminalne, mafijaške motive. Sarađivaćemo da srpskim vlastima, kako bi dobili adekvatne informacije. Istina ce izaći na videlo iako će nekoga to boleti", rekao je tada Tači u intervjuu za N1.

Na dan ubistva lidera SDP-a, u severnom delu Mitrovice je pronađen zapaljen automobil, za koji se sumnja da su ga koristili napadači.

Na ubistvo Ivanovića, danas podseća i njegova supruga Milena koja je na društvenoj mreži Fejsbuk objavila fotografiju svoga sina Bogdana koji na očevom grobu pali sveću.

Ostale vesti

 • 20 godina od otmice i ubistva prištinskog profesora i novinara Šabana Hotija

  20 godina od otmice i ubistva prištinskog profesora i novinara Šabana Hotija

  Magistralni put koji vodi od Prištine prema Peći u julu 1998. godine je kontrolisala OVK i u blizini opštine Glogovac formirala logor Lapušnik. Bio je smešten na seoskom imanju. U kući, garaži i štali držani su zarobljenici. Albance je OVK hapsila uglavnom tako što je ulazila u njihove kuće u okolnim selima, ali i u opštinama Lipljan i Štimlje. Srbi koji su završili u Lapušniku, hapšeni su većinom na magistralnom putu Priština - Prizren, kod mesta Dulje.

 • KP: Kazne za prekoračenje brzine i do 900 evra

  KP: Kazne za prekoračenje brzine i do 900 evra

  Kosovska policija objavila je da je 137 osoba nastradalo u saobraćaju u 2017. godini, a da se najviše nesreća sa smrtnim ishodom dogodilo od 14 do 18 časova, i to 33. Dan u kom se najviše nesreća dogodilo takođe sa fatalnim ishodom je nedelja (23). Nastradalo je 44 pešaka, što je 19 više nego u 2016. godini, od kojih su 26 bila deca.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane