Vesti
Hronika

Tri lokala obijena i opljačkana u Gračanici

Tri pljačke tokom prošle noći dogodile su se u Gračanici. Nepoznati počinioci provalili su u prodavnicu prehrabmbene robe, radnju za prodaju i popravku mobilinih telefona i jednu menjačnicu.
Tri lokala obijena i opljačkana u Gračanici
Gračanica (Foto Kim arhiva)

Jedan od objekata koji je prošle noći bio na meti lopova je prodavnica u vlasništvu Dimitrija Dimitrijevića. Njegova supruga Gordana u izjavi za RTV Kim je kazala da su za provalu i pljačku saznali od policijske patrole koja im je jutros došla na vrata da ih o tome obavesti.

"Oko 4 jutros došla je policija da pita da li je lokal naš. Mi smo rekli da jeste i onda su nas obavestili da je lokal obijen i zvali nas da odemo do radnje kako bi izvršili uviđaj. Utvrđeno je da su ukradeno 8 boksa cigareta i gotovina iz kase“, kaže Gordana Dimitrijević.

Na ovoj prodavnici je napravljena manja materijalna šteta, obijena su vrata, polomljena brava a sva dokumenta, među kojima dozvola za rad i fisklani računi pobacani su po ulici, kaže Dimitrijevićeva.

S obzirom na učestale pljačke u Gračanici, Dimitrije Dimitrijević je zabrinut i za bezbednost svoje porodice.

“Noćas je opljačkan moj lokal, a sutra će biti neko drugi, neko treći, nikad se ne zna. Može neko da mi provali i kuću. Sama situacija je takva, da postoji određena zabrinutost”, kaže Dimitrijević.

Preko puta ovog objekta, provalnici su napravili materijalnu štetu u radnji za prodaju i popravku mobilnih telefona. Ova radnja je obijena već treći put, a lopovi su iz objekta izneli kasu sa novcem nekoliko mobilnih telefona i laptop računara, kazala je za RTV Kim Dragana Filipović, supruga vlasnika radnje Svetislava Cvetkovića.

Na meti provalnika bila je i menjačnica “Pirana” u Gračanici. Tu su oštećena samo ulazna vrata.

Kosovska policija je izvršila uviđaj i istraga je u toku.

“Dobili smo određene informacije o kretanjima osumnjičenih na osnovu nadzornih kamera koje se nalaze u Gračanici, kao i na osnovu kamera koje se nalaze u samim lokalima. Verujem da ćemo da identifikujemo osumnjičena lica koja su izvršila krivična dela”, kazao je za RTV Kim Boban Simonović šef istražne jedinice u Gračanici.

U poslednjih nekoliko meseci u Gračanici se često dešavaju provale i krađe. Meštani nezadovoljni bezbednosnom situacijom i radom lokalne policijske stanice, su početkom novembra organizovali protest.Ostale vesti

Brnabić: Srbija nikada neće zaboraviti NATO agresiju

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je da Srbija nikada neće zaboraviti NATO agresiju iz 1999. godine.

  • 24.03.2023
Godišnjica NATO bombardovanja obeležena i u Mitrovici
Osvećenjem spomen-ploče posvećenoj braći Milić, polaganjem cveća i odavanjem pošte stradalima, u Severnoj Mitrovici je obeležena 24. godišnjica od početka NATO bombardovanja.
  • 24.03.2023
U Orahovcu i Velikoj Hoči služeni parastosi povodom godišnjice bombardovanja

U danu kada se obeležava 24 godine od početka NATO bombardovanja, u Orahovcu i Velikoj Hoči služen je parastos žrtvama stradalim tokom 1999. godine.

  • 24.03.2023
Beograd: Odata pošta stradalima u NATO bombardovanju

U beogradskom parku Tašmajdan, predstavnci republičke i gradske vlasti i brojni gradjani su položili venac na Spomenik deci stradaloj pre 24 godine u NATO bombardovanju SR Jugoslavije i Srbije.

  • 24.03.2023
Obeležena godišnjica NATO bombardovanja u Zvečanu

Parastosom i polaganjem venaca, danas je u Zvečanu i Žerovnici obeležena 24. godišnjica od početka NATO bombardovanje SR Jugoslavije.

  • 24.03.2023
Gračanica: Sveže sećanje na bombardovanje
Kraj krsta posvećenog stradalima u dvorištu Doma kulture „Gračanica“ služen je pomen žrtvama NATO bombardovanja koje je počelo na današnji dan pre 24 godine.
  • 24.03.2023