Vesti
Hronika

Trenutno mirno u Zvečanu, čuju se helikopteri

Situacija u Zvečanu je trenutno mirna, a mesto povremeno nadleću helikopteri KFOR-a, javlja novinarka Kim radija sa lica mesta.
Trenutno mirno u Zvečanu, čuju se helikopteri
Pešadija KFOR-a u Zvečanu (Foto Kim)

U Zvečanu se trenutno raspoređuju i pripadnici pešadije KFOR-a.

Za Radio Kontakt plus je u mitrovičkom KBC-u potvrđeno da je u toku primanje građana koji su povređeni u neredima ovog popodneva u Zvečanu.

Njihova trijaža je još u toku, tako da se za sada nije poznat tačan broj povređenih, niti vrsta njihovih povreda.

Povređenih ima i među vojnicima KFOR-a, a kako javlja novinarka Kim radija u pitanju je više njih.

 

Pripadnici KFOR-a evakuišu povređene vojnike (Foto Kim)

 

Reporter Tanjuga povređen je u današnjim sukobima između pripadnika KFOR-a i Srba u Zvečanu objavila je ta agencija kada mu je šok bomba pala pod noge. Ima bol u nozi i blago krvarenje i nije mu pružena pomoć.

Podsetimo, do sukoba je došlo nakon 17.30 časova kada su pripadnici KFOR-a nasilno počeli da razbijaju srpske demonstrante, koji su sedeli ispred opštine Zvečan.Ostale vesti

Uništeno 2.000 komada oružja
Kosovska policija je danas u prostorijama kompanije "Metal Holding" u Uroševcu uništila 2.000 komada zaplenjenog oružja. 
  • 20.09.2023
Hapšenja u severnom delu Mitrovice i Zvečanu
U  severnom delu Mitrovice i Zvečanu su ovog prepodneva izvršena dva hapšenja.
  • 20.09.2023
Pritvor za osumnjičene u slučaju maltretiranja deteta u vrtiću u Кosovu Polju
Osnovno tužilaštvo u Prištini je podnelo zahtev za određivanje mere pritvora okrivljenima N.M. i N.H. zbog krivičnih dela loše postupanje tokom vršenja službenih dužnosti ili javnih ovlašćenja i laka telesna povreda, saopšteno je medijima iz ove institucije.
  • 20.09.2023
Uništavanje dve hiljade komada ilegalnog oružja
Kosovska policija će uništiti oduzeto nelegalno oružje u vezi sa kojim su okončani svi sudski postupci.
  • 20.09.2023
Održano prvo ročište u slučaju MTS d.o.o.
Antimonopolski organ u Prištini održao je prvo ročište protiv kompanije MTS d.o.o, ćerke firme Telekoma Srbije, a nakon što je Uprava za zaštitu konkurencije pokrenula istragu protiv ovog preduzeća na Kosovu. Istovremeno, generalni direktor ove institucije Vladimir Lučić sastao se sa predstavnicima ambasada i međunarodnih organizacija u Prištini, sa kojima je razgovarao upravo o ovom slučaju.
  • 19.09.2023
Uhapšeno deset osoba na 14 lokacija na Kosovu
Na 14 lokacija širom Kosova uhapšeno je 10 osoba zbog osnovne sumnje da su počinili krivična dela "izdavanje blanko ili lažnih čekova i zloupotreba bankovnih ili kreditnih kartica" i "ulazak u računarske sisteme".
  • 19.09.2023