Vesti
Hronika

Trendafilova: Ne verovati spekulacijama o osumnjičenima

Predsednica Specijalizovanih veća, suda za ratne zločine počinjene nad Srbima i drugim manjinama na Kosovu i Metohiji od 1998. do 2000. godine, Ekatarina Trendafilova, navodi da ne treba verovati spekulacijama kada je reč o imenima potencijalnih osumnjičenih pred tim sudom.
Trendafilova: Ne verovati spekulacijama o osumnjičenima
Ekatarina Trendafilova(Foto Kim)

Samo informacije koje potiču iz naših veća su autentične, pouzdane i istinite", navela je Ekatarina Trendafilova, prenosi Kosova sot.

Dodaje da specijalizovana veća organizuju redovne aktiovnosti i seminare u regionu kako bi predstavnike građanskog društva i opštu populaciju upoznali sa njihovim radom i mandatom.

"Takve akcije takođe služe da bi se svi uverili da će naša suđenja biti otvorena pravedna i bezbedna", poručila je Trendafilova.

Prema njenim rečima, te akcije će takođe "ispraviti pogrešno, ali široko rasprostranjeno mišljenje da ćemo mi raditi na slučajevima korupcije ili lošeg političkog vođstva, što nije tačno".

"Mi ćemo procesuirati samo pojedince, koji su navodno počinili zločine pod našom jurisdikcijom između 1998 i 2000. godine, u skladu sa odlukom kosovske skupštine iz 2015. godine", poručila je Trendafilova.Ostale vesti

KM: Dve detonacije, pretpostavlja se da su bačene šok bombe, nema povređenih

Bar dve detonacije zabeležene su večeras u multietničkim delovima severne Mitrovice. Nema štete niti povređenih, pretpostavlja se da su bačene šok bombe, potvrđeno je za Radio Kontakt Plus iz Kosovske policije za region Sever.

  • 07.12.2022
Velika Hoča: Policija i carina pretresle vinicu Petrović
Pripadnici Kosovske Policije i carine Kosova došli su u Veliku Hoču kako bi sproveli akciju kontrole proizvođača vina. Vinici Petrović preti oduzimanje 40.000 litara vina.
  • 07.12.2022
KP i EULEKS obezbeđuju Kancelariju OIK u Mitrovici
Sumnja se da su u prostorijama Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice danas bačene dve eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala, potvrđeno je za KoSSev portal iz dva službena izvora.
  • 06.12.2022
KP o situaciji na severu: Zabeleženo više incidenata, demolirane kancelarije OIK
Kosovska policija (KP) je saopštila da je u ranim popodnevnim časovima u pojedinim delovima Zubinog Potoka i Severne Mitrovice zabeleženo više incidenata (sumnja se na pucnjavu i eksplozije), ali da nije bilo povređenih. Prema navodima iz KP, demonstranti su demolirali kancelarije Opštinske izborne komisije.
  • 06.12.2022
Nakon kratkog incidenta u Severnoj Mitrovici građani se razišli
Gotovo isto kao i u Zubinom Potoku, najavljeni članovi OIK-a za četiri opštine na severu danas su, kako se pretpostavlja, sa istim ciljem u pratnji policije došli i u Severnu Mitrovicu, nakon čega se i u ovoj opštini okupila veća grupa građana. Ceo incident je pratio zvuk sirena, a kako kažu građani, začulo se i par detonacija. I dok su se građani u Mitrovici razišli, u Zvečanu su i dalje u manjem broju okupljeni u blizini opštine.
  • 06.12.2022
Otac Granita Džake pretio novinarki
Ragip Džaka, otac Granita Džake, švajcarskog fudbalskog reprezentativca albanskog porekla, pretio je novinarki u televizijskom programu.
  • 06.12.2022