Vesti
Hronika

Treći dan potrage za nestalim mladićem kod Štrpca

Već tri dana traje potraga za nestalim mladićem Goranom Kocićem iz Donje Bitinje, kod Štrpca, potvrdio je za Tanjug direktor za vanredne situacije u toj opštini Siniša Budurić.
Treći dan potrage za nestalim mladićem kod Štrpca
Brezovica (Foto Kim)

U potragu su uključeni pripadnici Kosovske policije i Kosovskih bezbednosnih snaga, vatrogasne i šumarske jedinice, Gorska služba za spasavanje, članovi planinarskog kluba „Uspon“ iz Štrpca, predstavnici lokale samouprave i meštani opštine Štrpce.

Goran Kocić nestao je u petak, u jutarnjim časovima, kada je pošao da sakuplja lekovito bilje u blizini sela. Policija je objavila i njegovu fotografiju sa lične karte, uz apel građanima za dostavu bilo kakvih informacija, ukoliko ih imaju.Ostale vesti

Leposavić: Uhapšen zbog pretnji putem porukama
Kosovska policija je na području opštine Leposavić uhapsila B. Đ. (1981) zbog pretećih poruka, upućenih dvema osobama u dva odvojena slučaja.
  • 06.06.2023
Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
  • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
  • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
  • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

  • 05.06.2023
Devetnaest godina od ubistva Dimitrija Popovića
Navršeno je devetnaest godina od ubistva srpskog srednjoškolca u Gračanici Dimitrija Popovića. 
  • 05.06.2023