Vesti
Hronika

Treća žrtva udesa na putu Priština - Podujevo

Preminula je još jedna osoba, treća po redu, od posledica povreda zadobijenih tokom saobraćajnog udesa u mestu Ljupče na magistralnom putu Priština - Podujevo, saopšteno je iz tužilaštva u Prištini.
Treća žrtva udesa na putu Priština - Podujevo
Saobraćajna nesreća na putu Priština-Podujevo (Foto: Gazeta Express)

U saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila na putu Priština-Podujevo, poginule su dve osobe, dok je treća preminula od posledica zadobijenih povreda. U sudaru tri automobila povrede je zadobilo još osam osoba.

U prvih devet dana nove godine na Kosovu je registrovano 118 saobraćajnih nezgoda sa četiri poginule i više od 50 povređenih osoba.

Prema podacima policije u poslednje tri godine oko 300 ljudi je izgubilo život u saobraćajnim nesrećama.

Tokom 2021. godine u saobraćajnim nesrećama život je izgubilo 111 osoba.

U 2020. godini, iako je bilo vreme pandemije i kretanje bilo smanjeno, život je izgubila 81 osoba.

Godinu ranije, tokom 2019., 113 građana izgubilo je život na putevima Kosova od posledica saobraćajnih udesa.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022