Vesti
Hronika

Trajkoviću produžen pritvor na još dva meseca

Slađanu Trajkoviću koji je 15. decembra uhapšen u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici, Osnovni sud u Prištini produžio je pritvor na još dva meseca, izjavio je njegov advokat Dejan Vasić najavljujući žalbu zbog prekršene ravnopravnosti strana u postupku.
Trajkoviću produžen pritvor na još dva meseca
Sa skupa podrške Slađanu Trajkoviću (Foto Kim arhiva)

Dejan Vasić je kazao da je Osnovni sud u Prištini produžio meru pritvora Slađanu Trajkoviću na još dva meseca zbog sumnje da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Uložiće žalbu na tu odluku jer, kako je istakao, prvostepeni sud nije uvažio argumente odbrane, čime je prekršeno načelo ravnopravnosti strana u postupku. 

„Tražićemo da žalbeni sud preinači ovu meru u meru kućnog pritvora kao što je do sada bila praksa u sudjenjima za ratne zločine za lica koja imaju prebivalište na Kosovu i Metohiji“, naveo je Vasić.Ostale vesti

U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023
Odbačena optužnica protiv pet osoba osumnjičenih za silovanje devojčice
Osnovni sud u Prištini odbacio je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnjakinje koje se dogodio u avgustu prošle godine u Prištini.
  • 26.01.2023
PIK pokrenuo istragu o jučerašnjem incidentu na Bistričkom mostu

Policijski inspektorat Kosova (PIK), pokrenuo je istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić – kada je Kosovska policija zapucala na automobil koji ih je napao i udario.

  • 24.01.2023