Vesti
Hronika

Trajkovićeva: Osećam samo prezir

Reagujući na najavu branioca Milana Radojčića da će u procesu koji se vodi protiv nje svedoci biti Goran Rakić i Milena Popović, Rada Trajković za RTV Kim kaže da oseća samo prezir.
Trajkovićeva: Osećam samo prezir
Rada Trajković (Foto Kim)

Predsednica Evropskog pokreta Rada Trajković kazala je u izjavi za RTV Kim da prema Milanu Radoičiću ali i prema Mileni Popović oseća samo prezir.

Takvo stanje objašnjava zbog činjenice da je Radoičić od strane kosovskog specijlnog tužilaštva označen kao osumnjičeni za učešće u ubistvo Olivera Ivanovića. Kaže da Milenu Popović prezre zbog „lažnog predstavljanja kao supruge Olivera Ivanovića“, ali i zbog podrške Srpskoj naprednoj stranci.

„Predsednik Srpske liste brani svog potpredsednika. Ja već odavno govorim da je po izveštajima službe Državne bezbednosti Radoičić označen kao čovek koji pripada kriminogenim krugovima i koji je označen i od Specijalnog tužilaštva Kosova kao osumnjičeni za umeštanost u ubistvo Olivera Ivanovića. To mnogo više govori o vezi SNS-a i Srpske liste podršci ljudima koji su sa takvim optužbama“.

Trajkovićeva kaže da "prezire i tužioca u Beogradu koji je, kako ističe, spreman da vodi takve procese".

„A sve ostalo po meni govori sa kakvim ljudima nažalost mi imamo posla i koje ljude podržava Aleksandar Vučić i koji kvalitet ljudski se promoviše na srpskoj političkoj sceni“.

Popović: Nemam informaciju, kada me budu obavestili, odlučiću

Nevenčana supruga pokojnog Olivera Ivanovića, Milena Popović, sa druge strane, tvrdi da nema informaciju o tome da je predložena za svedoka u slučaju „povrede časti i ugleda“ po tužbi Milana Radoičića.
„Ja nemam tu informaciju, kada me budu o tome obavestili, ja ću onda da odlučim. Ali za sada nemam tu informaciju, sada to prvi put čujem“, kazala je u izjavi za KoSSev.

Tvrdi da će sačekati zvaničnu potvrdu.

Na pitanje da li će se u slučaju da dobije zvaničnu potvrdu i odazvati pozivu da svedoči, Ivanović ponavlja da „ne može ništa da kaže“ zato što ne zna da li su ovakvi navodi tačni.

„Možemo da razgovaramo kada ja takvu informaciju dobijem. Uopšte ne znam da li je to nečija spekulacija, da li je ta informacija puštena namerno“, dodala je Ivanović.

 Ostale vesti

Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
  • 04.04.2020
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
  • 03.04.2020
KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara
Srbin M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice priveden je zbog napada na novinara Blic Media iz Prištine 23.marta, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede, potvrdio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
  • 03.04.2020
Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020